Tefçi: ‘Liseler Üzerinde Oynanan Kaos Planını El Birliğiyle Bozacağız’

GÜNDEM 15.06.2016 - 14:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Tefçi: ‘Liseler Üzerinde Oynanan Kaos Planını El Birliğiyle Bozacağız’

denizli haber / denizli 20 haber / Tefçi: ‘Liseler Üzerinde Oynanan Kaos Planını El Birliğiyle Bozacağız’

Son günlerde liselerde yapılan provakatif eylemleri değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım TEFÇİ, "Gezi kalkışmasına zemin hazırlayanlar, bugün liseliler üzerinden yeni bir arayış içerisinde. Öğrenciler kullanılıyor, onlara sahip çıkmalıyız. Liseliler üzerinde dayatılan kaos planını el birliğiyle bozmalıyız" dedi. Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım TEFÇİ son günlerde liseler üzerinden yaşatılmak istenen kaos planı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Tefçi açıklamasında; ‘Son zamanlarda İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan ardından Pertevniyal Lisesi ve birkaç okulun daha karıştığı ve tüm liseleri bu kaosa çekmeye çalışan protestoların aslında öğrenci kaynaklı olmadığını, bunun gençler üzerinden yapılan kirli bir planın parçası olduğunu söyledi. AMAÇ ÇOCUKLARI SOKAĞA ÇEKMEK Gezi’de yaşananların bir benzerinin okullarda başlatılmak istendiğini de vurgulayan Tefçi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gezi kalkışmasına zemin hazırlayanlar, bugün liseliler üzerinden yeni bir arayış içerisinde. Liselerde kirli bir oyun var. Masum öğrenciler kullanılmak isteniyor. Bu çocuk istismarıdır. Yayınlanan bildirilerin profesyonelce ve provoke amaçlı olduğu açıkça ortada… O bildirileri öğrenciler kaleme alamaz. Liselerde okul yöneticilerine yönelik sistematik protestolar öğrenci kaynaklı değildir. Bildirilerdeki profesyonellik de bunun göstergesidir. Gezi'de faiz lobisi ve emperyalistler rol almıştı. Yine rahat durmuyorlar. Çocukları sokağa çekmek istiyorlar. Yeni bir planı devreye sokma gayreti içerisindeler, aileler mutlaka çocuklara sahip çıkmalıdır. Liseliler üzerinde dayatılan kaos planını el birliğiyle bozmalıyız.” DAYATILAN BİR PROJE VAR Tefçi, çocukların dışarıdan manipüle edildiğini, dayatılan bir projenin olduğunu söyleyerek, “Gençlerin yeri sokaklar ve dışarıdan yönlendirilen eylemler değil, kütüphane, laboratuar, spor salonları ve kültür merkezleridir” şeklinde konuştu.
denizli haber / denizli 20 haber / Tefçi: ‘Liseler Üzerinde Oynanan Kaos Planını El Birliğiyle Bozacağız’

Son günlerde liselerde yapılan provakatif eylemleri değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım TEFÇİ, "Gezi kalkışmasına zemin hazırlayanlar, bugün liseliler üzerinden yeni bir arayış içerisinde. Öğrenciler kullanılıyor, onlara sahip çıkmalıyız. Liseliler üzerinde dayatılan kaos planını el birliğiyle bozmalıyız" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım TEFÇİ son günlerde liseler üzerinden yaşatılmak istenen kaos planı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Tefçi açıklamasında; ‘Son zamanlarda İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan ardından Pertevniyal Lisesi ve birkaç okulun daha karıştığı ve tüm liseleri bu kaosa çekmeye çalışan protestoların aslında öğrenci kaynaklı olmadığını, bunun gençler üzerinden yapılan kirli bir planın parçası olduğunu söyledi.

AMAÇ ÇOCUKLARI SOKAĞA ÇEKMEK

Gezi’de yaşananların bir benzerinin okullarda başlatılmak istendiğini de vurgulayan Tefçi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gezi kalkışmasına zemin hazırlayanlar, bugün liseliler üzerinden yeni bir arayış içerisinde. Liselerde kirli bir oyun var. Masum öğrenciler kullanılmak isteniyor. Bu çocuk istismarıdır. Yayınlanan bildirilerin profesyonelce ve provoke amaçlı olduğu açıkça ortada… O bildirileri öğrenciler kaleme alamaz. Liselerde okul yöneticilerine yönelik sistematik protestolar öğrenci kaynaklı değildir. Bildirilerdeki profesyonellik de bunun göstergesidir. Gezi'de faiz lobisi ve emperyalistler rol almıştı. Yine rahat durmuyorlar. Çocukları sokağa çekmek istiyorlar. Yeni bir planı devreye sokma gayreti içerisindeler, aileler mutlaka çocuklara sahip çıkmalıdır. Liseliler üzerinde dayatılan kaos planını el birliğiyle bozmalıyız.”

DAYATILAN BİR PROJE VAR

Tefçi, çocukların dışarıdan manipüle edildiğini, dayatılan bir projenin olduğunu söyleyerek, “Gençlerin yeri sokaklar ve dışarıdan yönlendirilen eylemler değil, kütüphane, laboratuar, spor salonları ve kültür merkezleridir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.