Tepki çeken afişlere karşı Veda Hutbesi dağıttı...

GÜNDEM 17.10.2018 - 14:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Tepki çeken afişlere karşı Veda Hutbesi dağıttı...

Denizli’de bir esnafın camına astığı "İran, Suriye, Afgan müşteri bu işyerine giremez, alışveriş yapamaz, girerse bu mekanda dayak yer” afişlerine tepki gösteren İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin, Denizli’deki bir çok Esnafa Peygamber Efendimizin Veda Hutbesini dağıttı.    Denizli'de bir esnafın camına astığı ilanlar her kesimden tepki çekmeye devam ediyor.lahiyatçı Yazar Ekrem Çetin Denizli'deki birçok esnaf dükkanına Peygamber Efendimizin veda hutbesini asma seferberliği başlattı.     İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin "Son zamanlarda giderek Denizli’mizde ırkçılık fikriyatının artış gösterdiğini görüyoruz. Oysa İslam dinimiz ve Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde ırkçılığın her türlüsünü yasaklamıştır. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar odası Şehrimizdeki esnafları Ahilik konusunda doğru şekilde bilgilendirmelidir. Ecdadımızın İslam’dan ve Kur’an’dan beslenerek oluşturduğu bir ticaret medeniyeti olan Ahilik anlayışının esnaflarımız tarafından iyi uygulanması gerekir. Diyanet işleri Başkanlığının Irkçılık konusundaki uyarıları dikkate alınmalıdır. Esnaflarımız dükkanlarına ırkçı afişler değil, Peygamber Efendimizin veda Hutbesini assın" dedi.    Çetin "Peygamberimiz veda hutbesinde ırkçılık konusuna değinmiş ve şöyle demiştir : "Ey insanlar sizin Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Haberiniz olsun ki takva dışında hiçbir Arabın Arap olmayana hiçbir Acem in Arap a hiçbir  siyahın beyaza hiçbir beyazın siyaha karşı üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır. Şüphesiz ki ilahi huzurda en değerliniz en muttaki olanınızdır" dedi.  

Denizli’de bir esnafın camına astığı "İran, Suriye, Afgan müşteri bu işyerine giremez, alışveriş yapamaz, girerse bu mekanda dayak yer” afişlerine tepki gösteren İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin, Denizli’deki bir çok Esnafa Peygamber Efendimizin Veda Hutbesini dağıttı. 

 

Denizli'de bir esnafın camına astığı ilanlar her kesimden tepki çekmeye devam ediyor.lahiyatçı Yazar Ekrem Çetin Denizli'deki birçok esnaf dükkanına Peygamber Efendimizin veda hutbesini asma seferberliği başlattı.

 

 

İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin "Son zamanlarda giderek Denizli’mizde ırkçılık fikriyatının artış gösterdiğini görüyoruz. Oysa İslam dinimiz ve Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde ırkçılığın her türlüsünü yasaklamıştır. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar odası Şehrimizdeki esnafları Ahilik konusunda doğru şekilde bilgilendirmelidir. Ecdadımızın İslam’dan ve Kur’an’dan beslenerek oluşturduğu bir ticaret medeniyeti olan Ahilik anlayışının esnaflarımız tarafından iyi uygulanması gerekir. Diyanet işleri Başkanlığının Irkçılık konusundaki uyarıları dikkate alınmalıdır. Esnaflarımız dükkanlarına ırkçı afişler değil, Peygamber Efendimizin veda Hutbesini assın" dedi.   

Çetin "Peygamberimiz veda hutbesinde ırkçılık konusuna değinmiş ve şöyle demiştir : "Ey insanlar sizin Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Haberiniz olsun ki takva dışında hiçbir Arabın Arap olmayana hiçbir Acem in Arap a hiçbir  siyahın beyaza hiçbir beyazın siyaha karşı üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır. Şüphesiz ki ilahi huzurda en değerliniz en muttaki olanınızdır" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.