TKDK’dan Denizli’ye Hibe Desteği Devam Ediyor

EKONOMİ 16.07.2020 - 18:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

TKDK’dan Denizli’ye Hibe Desteği Devam Ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Kordinatörü Murat Kar; IPARD II Programı 9. Çağrı Dönemi için proje başvuruların 29 Temmuz’a kadar devam ettiğini belirterek hibeden faydalanmak isteyenleri beklediklerini belirtti.   IPARD II Programı 9. Çağrı Dönemi için Denizli’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na 128 milyon lira yatırım tutarında 150 adet proje başvurusu yapıldı. KDV muafiyeti de sağlanan projelerin yatırıma dönüşmesiyle beraber 70 milyon lira hibe desteği sağlanmış olacak. 10 Temmuzda başvuruları biten projelerin sektörlere göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti; 85 adet Tıbbi ve aromatik Bitkiler, 1 adet mantar misel, 2 adet bal ve diğer arıcılık ürünleri, 18 adet zanaatkarlık, 14 adet katma değerli ürünler, 4 adet konaklama ve yeme-içme tesisleri, 1 adet yeme-içme tesisleri ve rekreasyon tesisleri, 14 adet makine parkları, 11 adet fotovoltaik güneş enerjisi.   Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, Hayvancılık İşletmeleri için 29 Temmuza kadar proje kabulünün devam edeceğini belirterek “Denizli’nin hemen her sektörde üretim yapan çalışkan bir halkı var. Bugün ilimizin her yerinde IPARD programının her başlığından biten ve devam eden projelerimiz bulunuyor. Pandemi süreci de gösterdi ki çok yönlü üretim, özellikle de kırsalda üretim hayati öneme sahip. Biz de Denizli’nin yüksek üretim potansiyelini kırsalda yatırıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hibeden faydalanmak isteyenleri kurumumuza bekliyor, yatırımların ülkemize ve Denizli’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Kordinatörü Murat Kar; IPARD II Programı 9. Çağrı Dönemi için proje başvuruların 29 Temmuz’a kadar devam ettiğini belirterek hibeden faydalanmak isteyenleri beklediklerini belirtti.

 

IPARD II Programı 9. Çağrı Dönemi için Denizli’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na 128 milyon lira yatırım tutarında 150 adet proje başvurusu yapıldı. KDV muafiyeti de sağlanan projelerin yatırıma dönüşmesiyle beraber 70 milyon lira hibe desteği sağlanmış olacak. 10 Temmuzda başvuruları biten projelerin sektörlere göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti; 85 adet Tıbbi ve aromatik Bitkiler, 1 adet mantar misel, 2 adet bal ve diğer arıcılık ürünleri, 18 adet zanaatkarlık, 14 adet katma değerli ürünler, 4 adet konaklama ve yeme-içme tesisleri, 1 adet yeme-içme tesisleri ve rekreasyon tesisleri, 14 adet makine parkları, 11 adet fotovoltaik güneş enerjisi.

 

Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, Hayvancılık İşletmeleri için 29 Temmuza kadar proje kabulünün devam edeceğini belirterek “Denizli’nin hemen her sektörde üretim yapan çalışkan bir halkı var. Bugün ilimizin her yerinde IPARD programının her başlığından biten ve devam eden projelerimiz bulunuyor. Pandemi süreci de gösterdi ki çok yönlü üretim, özellikle de kırsalda üretim hayati öneme sahip. Biz de Denizli’nin yüksek üretim potansiyelini kırsalda yatırıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hibeden faydalanmak isteyenleri kurumumuza bekliyor, yatırımların ülkemize ve Denizli’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.