TKDK Denizli’de yatırımları desteklemeye devam ediyor!

EKONOMİ 05.03.2021 - 15:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

TKDK Denizli’de yatırımları desteklemeye devam ediyor!

Denizli’de 2012 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yatırımları desteklemeye devam ediyor.    10. Çağrı kapsamında desteklenen başlıklar şu şekilde; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması.   Denizli İli Kale İlçesi Çamlarca Köyünde yatırım yapan İlyas DÖNMEZ yatırım hikayesini şöyle anlatıyor, “Kendi imkanlarımla iptidai koşullarda süt hayvancılığı yapmakta iken 2013 yılında yeni bir ahır yapıp daha modern bir şekilde süt hayvancılığı yapmaya karar verdim. Yeni ahır yapımı için proje hazırlama aşamasında o dönem ki Kale İlçe Tarım Müdürü ile yaptığım bir görüşmede Denizli’de TKDK nın kurulduğunu ve süt hayvancılığı projelerine hibe desteği verdiğini öğrendim. Bunun üzerine Denizli’de Kurum merkezine gelerek koordinatör ve uzmanlardan bilgi aldım ve projemi TKDK desteğiyle hibe alarak yapmaya karar verdim. TKDK desteğiyle 48 başlık süt hayvancılığı projesi yaptım ve hayata geçirdim ve halen de sürdürmekteyim. Sonraki yıllarda TKDK’ya gelip gittiğim dönemlerde yenilenebilir güneş enerjisine de (GES) hibe desteği verildiğini öğrendim ve 2019 yılında ahırımın elektrik giderlerini karşılamak için bu konuda proje yapmaya ve eskimiş bazı tarımsal makine ekipmanlarımı da yenilemeye karar verdim ve projemi tamamladım. Şu an elektrik enerjimi de kendim üretir oldum ki bu beni büyük bir maliyetten kurtardı. TKDK’nın hibe desteğinden iki kere faydalandım. Kendi başımıza yapamayacağım bu işleri TKDK’nın desteğiyle yapmak bizim için çok faydalı oldu.”     Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) başlığında son başvuru tarihi 16.03.2021 iken, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) başlığında proje kabulleri 23.03.2021’e kadar devam edecek.        

Denizli’de 2012 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yatırımları desteklemeye devam ediyor. 

 

10. Çağrı kapsamında desteklenen başlıklar şu şekilde; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması.

 

Denizli İli Kale İlçesi Çamlarca Köyünde yatırım yapan İlyas DÖNMEZ yatırım hikayesini şöyle anlatıyor, “Kendi imkanlarımla iptidai koşullarda süt hayvancılığı yapmakta iken 2013 yılında yeni bir ahır yapıp daha modern bir şekilde süt hayvancılığı yapmaya karar verdim. Yeni ahır yapımı için proje hazırlama aşamasında o dönem ki Kale İlçe Tarım Müdürü ile yaptığım bir görüşmede Denizli’de TKDK nın kurulduğunu ve süt hayvancılığı projelerine hibe desteği verdiğini öğrendim. Bunun üzerine Denizli’de Kurum merkezine gelerek koordinatör ve uzmanlardan bilgi aldım ve projemi TKDK desteğiyle hibe alarak yapmaya karar verdim. TKDK desteğiyle 48 başlık süt hayvancılığı projesi yaptım ve hayata geçirdim ve halen de sürdürmekteyim. Sonraki yıllarda TKDK’ya gelip gittiğim dönemlerde yenilenebilir güneş enerjisine de (GES) hibe desteği verildiğini öğrendim ve 2019 yılında ahırımın elektrik giderlerini karşılamak için bu konuda proje yapmaya ve eskimiş bazı tarımsal makine ekipmanlarımı da yenilemeye karar verdim ve projemi tamamladım. Şu an elektrik enerjimi de kendim üretir oldum ki bu beni büyük bir maliyetten kurtardı. TKDK’nın hibe desteğinden iki kere faydalandım. Kendi başımıza yapamayacağım bu işleri TKDK’nın desteğiyle yapmak bizim için çok faydalı oldu.”

 

 

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) başlığında son başvuru tarihi 16.03.2021 iken, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) başlığında proje kabulleri 23.03.2021’e kadar devam edecek.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.