TOKİ’den 30 ile 41 millet bahçesi projesinde Denizli yer almadı

DENİZLİ 11.02.2019 - 14:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

TOKİ’den 30 ile 41 millet bahçesi projesinde Denizli yer almadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 81 il de yapılması planlanan ‘Millet Bahçeleri’ projelerinde 30 il de yapım çalışmalarının devam ettiği belirtilirken ilk aşamada yapılması planlanan iller arasında Denizli yer almadı.   24 Haziran seçimleri öncesinde eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ilk kez bir televizyon programında duyurduğu Denizli Millet Bahçesi projesi 10 Haziran’da Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar açıklanmıştı.   İlk kez Zeybekci Açıklamıştı Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizlispor ile ilgili yaptığı açıklamada; İncelemelerimiz neticesinde, Denizli’nin içi sayılabilecek olan Eskihisar’ın hemen altı, yani bizim Pamukkale ile Çevre Yolu’nun kesiştiği sol köşede tamamı kapalı olmak kaydı ile ‘Horoz Arena’ olacak demişti. Eski stadın olduğu yer ne olacak? sorusu üzerine; “ Ne olacağı belli; Denizli Bahçesi, Millet Bahçesi... O yoğun yapılaşmanın içinde, orada hava alınacak, soluklanılacak güzel bir yer olacak inşallah.” İfadelerine yer vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 24 Haziran seçimlerinde Denizli mitinginde Denizli Atatürk Stadı’nın Millet Bahçesi olacağı vurgusunu yapmıştı.   TOKİ yer vermedi TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından 4 Şubat’ta yapılan açıklamada, 30 ilde 41 millet bahçesi yapım çalışmaları arasında Denizli şimdilik yer almadı. Daha sonraki planlar içerisinde olan Denizli’de ki millet bahçesinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.   30 il de 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda 41 millet bahçesinin yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Millet bahçeleri projelerimizle gelecek nesillerimizin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlayacağız.” dedi   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda 81 ilin her birine en az bir Millet Bahçesi yapılması kapsamında çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Bulut, TOKİ’nin de bugün itibariyle 30 ilde 41 millet bahçesi uygulamasını hayata geçireceğini söyledi.     TOKİ resmi sosyal medya hesaplarından yapım çalışmaları planlanan 30 ildeki 41 millet bahçesinin harita üzerinden yeşil alan olarak belirlerken yapılacak millet bahçelerinin metrekare ölçülerini verdi.      

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 81 il de yapılması planlanan ‘Millet Bahçeleri’ projelerinde 30 il de yapım çalışmalarının devam ettiği belirtilirken ilk aşamada yapılması planlanan iller arasında Denizli yer almadı.

 

24 Haziran seçimleri öncesinde eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ilk kez bir televizyon programında duyurduğu Denizli Millet Bahçesi projesi 10 Haziran’da Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar açıklanmıştı.

 

İlk kez Zeybekci Açıklamıştı

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizlispor ile ilgili yaptığı açıklamada; İncelemelerimiz neticesinde, Denizli’nin içi sayılabilecek olan Eskihisar’ın hemen altı, yani bizim Pamukkale ile Çevre Yolu’nun kesiştiği sol köşede tamamı kapalı olmak kaydı ile ‘Horoz Arena’ olacak demişti. Eski stadın olduğu yer ne olacak? sorusu üzerine; “ Ne olacağı belli; Denizli Bahçesi, Millet Bahçesi... O yoğun yapılaşmanın içinde, orada hava alınacak, soluklanılacak güzel bir yer olacak inşallah.” İfadelerine yer vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 24 Haziran seçimlerinde Denizli mitinginde Denizli Atatürk Stadı’nın Millet Bahçesi olacağı vurgusunu yapmıştı.

 

TOKİ yer vermedi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından 4 Şubat’ta yapılan açıklamada, 30 ilde 41 millet bahçesi yapım çalışmaları arasında Denizli şimdilik yer almadı. Daha sonraki planlar içerisinde olan Denizli’de ki millet bahçesinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

 

30 il de 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda 41 millet bahçesinin yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Millet bahçeleri projelerimizle gelecek nesillerimizin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlayacağız.” dedi
 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda 81 ilin her birine en az bir Millet Bahçesi yapılması kapsamında çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Bulut, TOKİ’nin de bugün itibariyle 30 ilde 41 millet bahçesi uygulamasını hayata geçireceğini söyledi.

 

 

TOKİ resmi sosyal medya hesaplarından yapım çalışmaları planlanan 30 ildeki 41 millet bahçesinin harita üzerinden yeşil alan olarak belirlerken yapılacak millet bahçelerinin metrekare ölçülerini verdi.

 



 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.