Toplum eğitimle kalkınır eğimtimle gelişir

EĞİTİM 24.02.2017 - 17:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Toplum eğitimle kalkınır eğimtimle gelişir

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz eğitimin niteliğinin artırılması ve çalışmaların değerlendirilmesi yönelik il genelindeki anadolu lisesi müdürleri ile bir araya geldi.

Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Merkezefendi İbrahim CinkayaSosyal Bilimler Lisesi’nde iki grup olarak düzenlenen toplantılara İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürü Şaban Altınsuyu ve okul müdürleri katıldı.   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmalarda; “Türk Millî Eğitimi eğitimin her boyutunu; yani niceliği ve niteliğini ele almıştır. Zaman zaman nicelik sorunlarına ilişkin ilke kararları alınmış, çoğu zaman ise eğitimin niteliği üzerinde durulmuştur. Nitelik gibi kapsamlı ve her zihinde farklı kavramlar çağrıştıran bir konuyu, toplumun her kesimi hatta eğitim camiasının paydaşları bile farklı açılardan değerlendirebilirler. Eğitimde nitelik ya da nitelikli eğitimin ne olduğu hakkında öğretmenlerden farklı yöneticilerden farklı velilerden farklı cevaplar gelebilir. İnsan unsuru olarak baktığımızda öğretmenin niteliği, idarecinin niteliği, öğrencinin niteliği;  fizikî şartlar olarak baktığımızdaeğitim amacıyla kullanılan bina, araç-gereç, teknolojinin niteliği gibi alt başlıklar eğitimde niteliğin göstergeleri olarak kabul edilebilir.   Eğitimde niteliğin arttırılması için değerler eğitimi de büyük önem arz etmektedir. Değerler Eğitimi; nesillerimizin yüzyıllardan bugüne kadar gelen değerlerimiz doğrultusunda yetiştirilmesine, geçmişte olduğu gibi bugünde de yarında da vatanını, bayrağını, milletini, anne-babasını seven bireyler olmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bilindiği üzeri çok köklü ve zengin bir kültürümüz var.Toplum eğitimle kalkınır ve gelişir.   Okullarımızda güvenliğin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun için Valiliğimiz ve Emniyetimiz ile koordineli olarak çalışmaktayız. Eğitim hayatları boyunca zamanlarının çoğunu okullarda geçiren öğrencilerimizin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları açısından okul kantini denetimlerimiz devam ediyor. Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda kantinlerde bulundurulması gereken gıda maddelerinin temin edilmesi ve sağlıksız besinlere yer verilmemesi çok önemlidir.   Milli Eğitim Bakanlığımız son yıllarda eğitimin niteliğini her alanda geliştirmeye yönelik reformları hayata geçirmiştir. Fatih Projesi ve EBA Platformu ile hem okullarımızın fizikî şartlarının hem de öğretmenlere ve öğrencilereverilen eğitimin niteliğini artırmak hedeflenmektedir. Nitekim eğitim, her şeyden önce sosyo-kültürel açıdan toplum dinamizmini canlı tutmak, toplumun kurum ve kurallarını geliştirmek yönünden önemli bir fonksiyona sahiptir.Bakanlığımız, Avrupa ülkelerinde dahi görülmemiş bir alt yapıyı, tabiri caizse, altın bir tepside bizlere sunuyor. Bize düşen; yüksek insani değerlerimizin ruhuna sadık kalarak daha büyük işler inşa etmekten başka bir şey değildir. Bu inançla varız ve bu inancı sürdürebilmek için var olmaya devam edeceğiz. ” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz eğitimin niteliğinin artırılması ve çalışmaların değerlendirilmesi yönelik il genelindeki anadolu lisesi müdürleri ile bir araya geldi.

Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Merkezefendi İbrahim CinkayaSosyal Bilimler Lisesi’nde iki grup olarak düzenlenen toplantılara İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürü Şaban Altınsuyu ve okul müdürleri katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmalarda; “Türk Millî Eğitimi eğitimin her boyutunu; yani niceliği ve niteliğini ele almıştır. Zaman zaman nicelik sorunlarına ilişkin ilke kararları alınmış, çoğu zaman ise eğitimin niteliği üzerinde durulmuştur. Nitelik gibi kapsamlı ve her zihinde farklı kavramlar çağrıştıran bir konuyu, toplumun her kesimi hatta eğitim camiasının paydaşları bile farklı açılardan değerlendirebilirler. Eğitimde nitelik ya da nitelikli eğitimin ne olduğu hakkında öğretmenlerden farklı yöneticilerden farklı velilerden farklı cevaplar gelebilir. İnsan unsuru olarak baktığımızda öğretmenin niteliği, idarecinin niteliği, öğrencinin niteliği;  fizikî şartlar olarak baktığımızdaeğitim amacıyla kullanılan bina, araç-gereç, teknolojinin niteliği gibi alt başlıklar eğitimde niteliğin göstergeleri olarak kabul edilebilir.

 

Eğitimde niteliğin arttırılması için değerler eğitimi de büyük önem arz etmektedir. Değerler Eğitimi; nesillerimizin yüzyıllardan bugüne kadar gelen değerlerimiz doğrultusunda yetiştirilmesine, geçmişte olduğu gibi bugünde de yarında da vatanını, bayrağını, milletini, anne-babasını seven bireyler olmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bilindiği üzeri çok köklü ve zengin bir kültürümüz var.Toplum eğitimle kalkınır ve gelişir.

 

Okullarımızda güvenliğin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun için Valiliğimiz ve Emniyetimiz ile koordineli olarak çalışmaktayız. Eğitim hayatları boyunca zamanlarının çoğunu okullarda geçiren öğrencilerimizin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları açısından okul kantini denetimlerimiz devam ediyor. Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda kantinlerde bulundurulması gereken gıda maddelerinin temin edilmesi ve sağlıksız besinlere yer verilmemesi çok önemlidir.

 

Milli Eğitim Bakanlığımız son yıllarda eğitimin niteliğini her alanda geliştirmeye yönelik reformları hayata geçirmiştir. Fatih Projesi ve EBA Platformu ile hem okullarımızın fizikî şartlarının hem de öğretmenlere ve öğrencilereverilen eğitimin niteliğini artırmak hedeflenmektedir. Nitekim eğitim, her şeyden önce sosyo-kültürel açıdan toplum dinamizmini canlı tutmak, toplumun kurum ve kurallarını geliştirmek yönünden önemli bir fonksiyona sahiptir.Bakanlığımız, Avrupa ülkelerinde dahi görülmemiş bir alt yapıyı, tabiri caizse, altın bir tepside bizlere sunuyor. Bize düşen; yüksek insani değerlerimizin ruhuna sadık kalarak daha büyük işler inşa etmekten başka bir şey değildir. Bu inançla varız ve bu inancı sürdürebilmek için var olmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.