Toplumda ve Sağlıkta Şiddet Konuşulacak

SAĞLIK 08.05.2019 - 16:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Toplumda ve Sağlıkta Şiddet Konuşulacak

PAÜ Toplum ve Sağlık Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği ‘Toplumda ve Sağlıkta Şiddet Nasıl Önlenebilir?’ adlı toplantı 11 Mayıs Cumartesi günü Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.   Denizli Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı öğrenci topluluklarından Toplum ve Sağlık Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği toplantı, 11 Mayıs Cumartesi günü 09:30 – 15:50 saatleri arasında düzenlenecek.   Programda açılış sonrasında sırasıyla Uzman Klinik Psikolog Perihan Mutlu Hacıosman ‘Her Hikâye Biraz Yarım Kalır’, Galatasaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ergur ‘Toplumbilim Penceresinden Şiddete Bakış’, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Önem ‘Sağlıkta Şiddet: Nereden Nereye’, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Toker ‘Sağlıkta Şiddeti Marjinalleştiren Aktör: Medya’, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Seyit ‘Bir Acil Tıp Uzmanının Şiddetle Baş Edebilme Reçetesi’, Av. Murat Aydın‘Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet, Suçluların Hukuki Durumu’ başlıklı sunumlarını yapacaklar. Böylece toplumda ve sağlıkta şiddet olgusu, birçok yönüyle ele alınırken, farklı bakış açıları ile dinleyenlerin konu hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapabilmelerine olanak sağlanmış olacak.   Programın ilk bölümündeki bu aktarımların ardından ikinci kısmında ise toplantının başlığında yansıtılan amaca yönelik olarak “Sağlıkta Şiddet Çözüm Önerileri Çalıştayı” gerçekleştirilerek toplantının sonuç bildirgesinde yer verilecek olan çözüm önerilerinin konuşmacılar ve katılımcılar tarafından dile getirilmesi sağlanacak. Son olarak da Pamukkale Tıp Fakültesi mezunlarından Dr. Ali Rıza Türkmen’in senaryosunu yazdığı, Dr. Ali Rıza Türkmen ve PAÜ Sağlık ve Toplum Öğrenci Topluluğu üyeleri Beyza Karaarslan, Kıvanç Ok, İlnaz Khasanshin, İbrahim Türkmen, Emrecan Ürküt oynayacağı, ‘Halk Kahramanı’ adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi ile program sona erecek.   İsteyen herkesin katılabileceği bilgisini paylaşan Pamukkale Üniversitesi Sağlık ve Toplum Öğrenci Topluluğu Başkanı Sıla Deren Toker, her bir görüşün, önerinin çözüme yaklaşmakta çok değerli olduğunu belirterek toplantıya çağrı yaptı. 

PAÜ Toplum ve Sağlık Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği ‘Toplumda ve Sağlıkta Şiddet Nasıl Önlenebilir?’ adlı toplantı 11 Mayıs Cumartesi günü Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Denizli Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı öğrenci topluluklarından Toplum ve Sağlık Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği toplantı, 11 Mayıs Cumartesi günü 09:30 – 15:50 saatleri arasında düzenlenecek.

 

Programda açılış sonrasında sırasıyla Uzman Klinik Psikolog Perihan Mutlu Hacıosman ‘Her Hikâye Biraz Yarım Kalır’, Galatasaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ergur ‘Toplumbilim Penceresinden Şiddete Bakış’, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Önem ‘Sağlıkta Şiddet: Nereden Nereye’, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Toker ‘Sağlıkta Şiddeti Marjinalleştiren Aktör: Medya’, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Seyit ‘Bir Acil Tıp Uzmanının Şiddetle Baş Edebilme Reçetesi’, Av. Murat Aydın‘Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet, Suçluların Hukuki Durumu’ başlıklı sunumlarını yapacaklar. Böylece toplumda ve sağlıkta şiddet olgusu, birçok yönüyle ele alınırken, farklı bakış açıları ile dinleyenlerin konu hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapabilmelerine olanak sağlanmış olacak.

 

Programın ilk bölümündeki bu aktarımların ardından ikinci kısmında ise toplantının başlığında yansıtılan amaca yönelik olarak “Sağlıkta Şiddet Çözüm Önerileri Çalıştayı” gerçekleştirilerek toplantının sonuç bildirgesinde yer verilecek olan çözüm önerilerinin konuşmacılar ve katılımcılar tarafından dile getirilmesi sağlanacak. Son olarak da Pamukkale Tıp Fakültesi mezunlarından Dr. Ali Rıza Türkmen’in senaryosunu yazdığı, Dr. Ali Rıza Türkmen ve PAÜ Sağlık ve Toplum Öğrenci Topluluğu üyeleri Beyza Karaarslan, Kıvanç Ok, İlnaz Khasanshin, İbrahim Türkmen, Emrecan Ürküt oynayacağı, ‘Halk Kahramanı’ adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi ile program sona erecek.

 

İsteyen herkesin katılabileceği bilgisini paylaşan Pamukkale Üniversitesi Sağlık ve Toplum Öğrenci Topluluğu Başkanı Sıla Deren Toker, her bir görüşün, önerinin çözüme yaklaşmakta çok değerli olduğunu belirterek toplantıya çağrı yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.