Toplumlara Yön Veren Kadınlardır

DENİZLİ 05.12.2017 - 11:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Toplumlara Yön Veren Kadınlardır

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 5 Aralık Dünya Kadınlar günü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı.     Kadınların toplumun her yerinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Akyol, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" tanıdı. Gelişmiş ülkelerde dahi kadına seçme ve seçilme hakkı bizden daha sonra verildi. Dünya  Kadın Hakları Günü; İçinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.     Kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Kadınların kendi hakları uğrundaki mücadeleleri daha eşitlikçi bir toplum yaratılmasını sağlamak ve buna bağlı olarak da toplumun bütünü açısından demokratik bir anlam taşımaktadır.     Gazi Mustafa Atatürk'ün 'Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' bakış açısıyla yürütülen çalışmalar sonucu kadınlarımız, diğer birçok ülkedeki kadınlara nazaran oldukça ileri bir konum elde etmişlerdir. Varlıklarıyla toplumumuzun yapısına yön veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günle sınırlı kalmaması dileklerimle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum."

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 5 Aralık Dünya Kadınlar günü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı.

 

 

Kadınların toplumun her yerinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Akyol, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" tanıdı. Gelişmiş ülkelerde dahi kadına seçme ve seçilme hakkı bizden daha sonra verildi. Dünya  Kadın Hakları Günü; İçinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.

 

 

Kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Kadınların kendi hakları uğrundaki mücadeleleri daha eşitlikçi bir toplum yaratılmasını sağlamak ve buna bağlı olarak da toplumun bütünü açısından demokratik bir anlam taşımaktadır.

 

 

Gazi Mustafa Atatürk'ün 'Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' bakış açısıyla yürütülen çalışmalar sonucu kadınlarımız, diğer birçok ülkedeki kadınlara nazaran oldukça ileri bir konum elde etmişlerdir. Varlıklarıyla toplumumuzun yapısına yön veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günle sınırlı kalmaması dileklerimle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.