Tren Yolunda Bir İlk

TEKNOLOJİ 03.10.2016 - 11:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tren Yolunda Bir İlk

Merkezefendi Belediyesi tarafından Sümer, Zafer, Sevindik ve Eskihisar Mahallelerini birleştiren tren yolunun hemzemin geçidi standartlara uygun ve yüksek bir teknoloji çerçevesinde yenilendi. Bu durum en çokta o bölgeyi çok sık kullanan makinistlerin yüzünü güldürdü. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yapılan çalışmayla ilgili, “Merkezefendi Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdik” derken, makinist Ali Çakıcı, “Kullanım ve geçişlerde hiç sıkıntı yaşamıyoruz” ifadelerine yer verdi.

  Merkezefendi Belediyesi önemli bir çalışmaya daha imza attı. Büyük tehlike arz eden eski hem zemin geçit kapatılarak, TCDD ile işbirliğiyle standartlara uygun, yüksek teknolojide bir hemzemin geçit yapıldı. Hemzemin geçidi inceleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi için bugün çok özel bir gün. Merkezefendimizde iki mahalleyi ayıran demiryolunu bugün bay-pass ederek Sevindik Mahallesi ile Eskihisar Mahallesi’ni aynı zamanda Sümer ve Zafer Mahallelerini birleştiren ana güzergâh yolunu tamamlamış bulunuyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak 3,5 milyon TL civarında öz kaynakla yaptığımız bir yatırımdan bahsediyoruz. Ben aynı zamanda TCDD çok teşekkür ediyorum” dedi. “ESKİ GEÇİT AVRUPA STANDARTLARINDA DEĞİLDİ” Başkan Subaşıoğlu açıklamasının devamında da, kapatılan geçidin Avrupa standartlarında olmadığını ifade ederek, “Hemen ileride bir vatandaşın arsasından geçen, aslında yasal olmayan çokta Avrupa standartlarına uygun olmayan bir demiryolu geçidi vardı. Bu geçidi kapattık. Devlet demiryollarının da yapmış olduğu 500 bin TL’lik yatırımla bu dört mahalleyi birbirine bağlayan çok önemli bir yolun açılışının arifesine geldik. TCDD Denizli’de belki ilk defa hemzemin geçitlerde Avrupai tarzda yeni bir standart getirerek bizim belediye yoluyla demir yolu arasındaki kot farkını ortadan kaldıran yüksek yoğunluklu teknoloji ürünü bir hemzemin geçit malzemesini kullanarak bir ilke imza attı. Bu anlamda da Denizli’nin ilklerinden oldu. Bu yol inşallah Denizli’deki trafik akışına bir yön verecek. Trafiği önemli ölçüde rahatlatacak. Yaklaşık bu 4 milyon TL’lik yatırımımızın bu dört mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. “GEÇİŞ ESNASINDA HİÇ SIKINTI YAŞAMIYORUZ” Makinist Ali Çakıcı, yeni yapılan hemzemin geçitteki geçişlerinde sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Çakıcı, “Merkezefendi Belediyemize ve belediye başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Daha önce bu hemzemin geçit çok tehlikeliydi. Şimdi çok güzel olmuş. Kullanım ve geçiş açısından hiç sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.
Merkezefendi Belediyesi tarafından Sümer, Zafer, Sevindik ve Eskihisar Mahallelerini birleştiren tren yolunun hemzemin geçidi standartlara uygun ve yüksek bir teknoloji çerçevesinde yenilendi. Bu durum en çokta o bölgeyi çok sık kullanan makinistlerin yüzünü güldürdü. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yapılan çalışmayla ilgili, “Merkezefendi Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdik” derken, makinist Ali Çakıcı, “Kullanım ve geçişlerde hiç sıkıntı yaşamıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Merkezefendi Belediyesi önemli bir çalışmaya daha imza attı. Büyük tehlike arz eden eski hem zemin geçit kapatılarak, TCDD ile işbirliğiyle standartlara uygun, yüksek teknolojide bir hemzemin geçit yapıldı. Hemzemin geçidi inceleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi için bugün çok özel bir gün. Merkezefendimizde iki mahalleyi ayıran demiryolunu bugün bay-pass ederek Sevindik Mahallesi ile Eskihisar Mahallesi’ni aynı zamanda Sümer ve Zafer Mahallelerini birleştiren ana güzergâh yolunu tamamlamış bulunuyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak 3,5 milyon TL civarında öz kaynakla yaptığımız bir yatırımdan bahsediyoruz. Ben aynı zamanda TCDD çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ESKİ GEÇİT AVRUPA STANDARTLARINDA DEĞİLDİ”

Başkan Subaşıoğlu açıklamasının devamında da, kapatılan geçidin Avrupa standartlarında olmadığını ifade ederek, “Hemen ileride bir vatandaşın arsasından geçen, aslında yasal olmayan çokta Avrupa standartlarına uygun olmayan bir demiryolu geçidi vardı. Bu geçidi kapattık. Devlet demiryollarının da yapmış olduğu 500 bin TL’lik yatırımla bu dört mahalleyi birbirine bağlayan çok önemli bir yolun açılışının arifesine geldik. TCDD Denizli’de belki ilk defa hemzemin geçitlerde Avrupai tarzda yeni bir standart getirerek bizim belediye yoluyla demir yolu arasındaki kot farkını ortadan kaldıran yüksek yoğunluklu teknoloji ürünü bir hemzemin geçit malzemesini kullanarak bir ilke imza attı. Bu anlamda da Denizli’nin ilklerinden oldu. Bu yol inşallah Denizli’deki trafik akışına bir yön verecek. Trafiği önemli ölçüde rahatlatacak. Yaklaşık bu 4 milyon TL’lik yatırımımızın bu dört mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“GEÇİŞ ESNASINDA HİÇ SIKINTI YAŞAMIYORUZ”

Makinist Ali Çakıcı, yeni yapılan hemzemin geçitteki geçişlerinde sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Çakıcı, “Merkezefendi Belediyemize ve belediye başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Daha önce bu hemzemin geçit çok tehlikeliydi. Şimdi çok güzel olmuş. Kullanım ve geçiş açısından hiç sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.