TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışmasında Derece Aldık

BİLİM 01.07.2020 - 11:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışmasında Derece Aldık

TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışmasında Denizli’den iki okul dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı.   TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde ilk kez düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması başvuruları, 16 Şubat – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldı. Lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya, toplam 291 takımın başvurusu kabul edildi.   İl Milli Eğitim Mahmut Oğuz yarışma sonuçları hakkında yaptığı değerlendirmede “Türkiye genelinden başvuran 291 takımdan 125'inin başarılı bulunduğu TÜBİTAK Liseler arası İHA yarışmasında ilimizi temsilen Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi katıldı.     İlimiz Merkezefendi İlçesi Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi aldığı 94 puanla 19. sırada,  Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi aldığı 78 puanla 102. Sırada yer aldı. Takımlar tarafından sunulan tasarım raporları Danışma ve Değerlendirme Kurulunca değerlendirilerek 75 ve üzeri puan alan 125 takım 6.000 TL İHA geliştirme teşviki almaya hak kazandı.   Elde ettiği başarı sonrası TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Gölet’inde 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmaya katılacak. Öğrencilerimizi ve okullarımızı tebrik eder, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde başarılar dilerim” dedi.  

TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışmasında Denizli’den iki okul dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı.

 

TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde ilk kez düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması başvuruları, 16 Şubat – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldı. Lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya, toplam 291 takımın başvurusu kabul edildi.

 

İl Milli Eğitim Mahmut Oğuz yarışma sonuçları hakkında yaptığı değerlendirmede “Türkiye genelinden başvuran 291 takımdan 125'inin başarılı bulunduğu TÜBİTAK Liseler arası İHA yarışmasında ilimizi temsilen Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi katıldı.

 

 

İlimiz Merkezefendi İlçesi Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi aldığı 94 puanla 19. sırada,  Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi aldığı 78 puanla 102. Sırada yer aldı. Takımlar tarafından sunulan tasarım raporları Danışma ve Değerlendirme Kurulunca değerlendirilerek 75 ve üzeri puan alan 125 takım 6.000 TL İHA geliştirme teşviki almaya hak kazandı.

 

Elde ettiği başarı sonrası TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Gölet’inde 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmaya katılacak. Öğrencilerimizi ve okullarımızı tebrik eder, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde başarılar dilerim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.