Türk Hava Kurumu 93 yaşında

DENİZLİ 16.02.2018 - 11:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Türk Hava Kurumu 93 yaşında

Türk Hava Kurumu kuruluşun 93. yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de düzenlediği tören ile kutladı.   Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Türk Hava Kurumu (THK) kuruluşunun 93. yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de düzenlenen tören ile kutladı. Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, ilk olarak bu vatan mücadele eden şehitlerimizin için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.   Çelenk sunma törenini ardından konuşan Türk Hava Kurumu Denizli Şube Başkanı İsmet Arslan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 16 Şubat 1925 tarihinde kurulun Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir onur ile kutladıklarını belirterek, “1925 yılından itibaren havacılığın bütün branşlarında ücretsiz verilen eğitimler ile sayısız genci havacılık konusunda eğittik. 14 bin 345 öğrenciye kurumuz tarafından burs verilerek, gençlerimizin eğitimlerine destek olduk. Kurumuza ait üniversitelerde de gençlerimize havacılık konusunda eğitimler veriyoruz” dedi.   15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türk Hava Kuvvetlerinde ortaya çıkan pilot açığı konusunda da önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Arslan, “15 Temmuz’dan sonra kurumuz pilot eğitim uçuşlarını arttırmış ve ordumuza pilotlar kazandırmıştır. Diğer yandan 9 adet anfibik uçağımız ile orman yangınlarına müdahale ederken, sağlık alanında da 17 adet hava ambulansımız ile acil sağlık hizmeti vermekteyiz. Türk Hava Kurumu Türkiye’nin gururu ve onurudur” dedi.    

Türk Hava Kurumu kuruluşun 93. yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de düzenlediği tören ile kutladı.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Türk Hava Kurumu (THK) kuruluşunun 93. yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de düzenlenen tören ile kutladı. Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, ilk olarak bu vatan mücadele eden şehitlerimizin için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

Çelenk sunma törenini ardından konuşan Türk Hava Kurumu Denizli Şube Başkanı İsmet Arslan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 16 Şubat 1925 tarihinde kurulun Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir onur ile kutladıklarını belirterek, “1925 yılından itibaren havacılığın bütün branşlarında ücretsiz verilen eğitimler ile sayısız genci havacılık konusunda eğittik. 14 bin 345 öğrenciye kurumuz tarafından burs verilerek, gençlerimizin eğitimlerine destek olduk. Kurumuza ait üniversitelerde de gençlerimize havacılık konusunda eğitimler veriyoruz” dedi.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türk Hava Kuvvetlerinde ortaya çıkan pilot açığı konusunda da önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Arslan, “15 Temmuz’dan sonra kurumuz pilot eğitim uçuşlarını arttırmış ve ordumuza pilotlar kazandırmıştır. Diğer yandan 9 adet anfibik uçağımız ile orman yangınlarına müdahale ederken, sağlık alanında da 17 adet hava ambulansımız ile acil sağlık hizmeti vermekteyiz. Türk Hava Kurumu Türkiye’nin gururu ve onurudur” dedi.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.