Türk Havlusuna Talep Artıyor

EKONOMİ 10.10.2016 - 17:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Türk Havlusuna Talep Artıyor

denizli haber / denizli 20 haber / Türk Havlusuna Talep Artıyor

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürütülmekte olan "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi” kapsamında, Danimarka– Kopenhag ve İsveç – Stockholm şehirlerinde düzenlenen ikili görüşme programı 2-6 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.   DENİB öncülüğüyle ABC Tekstil, Asil Nakış, Erteks, Evteks, Kaynak Havlu, MS International, Pamir Tekstil, Vateks ve Zorel Tekstil'in yer aldığı 9 firma, verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Türk havlusunun kalitesi ve özgünlüğü ilgileri üzerine çekerken, firmalarımız her iki şehirde yaklaşık 20 sektör temsilcisi ile görüşme fırsatı buldu.   “Turkish Towels” tanıtım çalışmaları kapsamında TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert her iki şehirde yerel ve yabancı mensupları ile röportaj yaparak, Türk havlusunun uluslararası arenadaki yerine ve önemine değindi. Kocasert Business Sweden / İsveç Ticaret ve Yatırım Konseyi Merkez ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Bianca Dochtorowıcz  ve TMAS-İsveç Tekstil Makineleri Birliği Genel Sekreteri Therese Premıer-Andersson ile görüşmesinde Türk havlusunun tarihsel zenginliğini paylaşırken, ilgili kurum temsilcileri ile bu doğrultuda gerçekleştirilecek diğer projelerde işbirliği konusu gündeme alındı.   Kopenhag programı esnasında firmalarımızı ziyaret eden Kopenhag Ticaret Başmüşavirimiz Sayın Emine Şendil programın Türk Havlusu imajına ve firmalarımızın ihracat rakamlarına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.   Stockholm programında ise TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Kocasert ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Zora, Stockholm Büyükelçimiz Sayın Kaya Türkmen’i makamında ziyaret ederek programın hedefi hakkında bilgi verirken, İsveç büyüme hızı ve tüketim trendleri hakkında görüşüldü.   Her iki şehirde olumlu görüşmeler gerçekleştirilen firmalarımız programın diğer hedef ülkelerde gerçekleştirilmesinin başarılı sonuçlara zemin hazırlayacağını iletti.  
denizli haber / denizli 20 haber / Türk Havlusuna Talep Artıyor

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürütülmekte olan "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi” kapsamında, Danimarka– Kopenhag ve İsveç – Stockholm şehirlerinde düzenlenen ikili görüşme programı 2-6 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

DENİB öncülüğüyle ABC Tekstil, Asil Nakış, Erteks, Evteks, Kaynak Havlu, MS International, Pamir Tekstil, Vateks ve Zorel Tekstil'in yer aldığı 9 firma, verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Türk havlusunun kalitesi ve özgünlüğü ilgileri üzerine çekerken, firmalarımız her iki şehirde yaklaşık 20 sektör temsilcisi ile görüşme fırsatı buldu.

 

“Turkish Towels” tanıtım çalışmaları kapsamında TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert her iki şehirde yerel ve yabancı mensupları ile röportaj yaparak, Türk havlusunun uluslararası arenadaki yerine ve önemine değindi. Kocasert Business Sweden / İsveç Ticaret ve Yatırım Konseyi Merkez ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Bianca Dochtorowıcz  ve TMAS-İsveç Tekstil Makineleri Birliği Genel Sekreteri Therese Premıer-Andersson ile görüşmesinde Türk havlusunun tarihsel zenginliğini paylaşırken, ilgili kurum temsilcileri ile bu doğrultuda gerçekleştirilecek diğer projelerde işbirliği konusu gündeme alındı.

 

Kopenhag programı esnasında firmalarımızı ziyaret eden Kopenhag Ticaret Başmüşavirimiz Sayın Emine Şendil programın Türk Havlusu imajına ve firmalarımızın ihracat rakamlarına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

Stockholm programında ise TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Kocasert ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Zora, Stockholm Büyükelçimiz Sayın Kaya Türkmen’i makamında ziyaret ederek programın hedefi hakkında bilgi verirken, İsveç büyüme hızı ve tüketim trendleri hakkında görüşüldü.

 

Her iki şehirde olumlu görüşmeler gerçekleştirilen firmalarımız programın diğer hedef ülkelerde gerçekleştirilmesinin başarılı sonuçlara zemin hazırlayacağını iletti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.