Türk Havlusunun Yeni Rotası İngiltere

EKONOMİ 28.11.2019 - 16:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Türk Havlusunun Yeni Rotası İngiltere

Ticaret Bakanlığı’nın destekleri  ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin koordinatörlüğünde yürütülen “Denizli Ev Tekstil Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı” UR-GE Projesi kapsamında düzenlenen “İngiltere Yurt Dışı Pazarlama Programı” 25-28 Kasım 2019 tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirildi.   Londra Türkiye Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ikili görüşme programında, Denizli ev tekstili ürünlerini İngiliz alıcıların beğenisine sunuldu. Bilinirliği günden güne artan ve sadece kalitesi ile değil, aynı zamanda tasarımı ile de ön plana çıkan Türk havlusu alıcılardan tam not aldı.     Dünya çapında üne sahip Denizli havlusunun İngiltere'de "TurkishTowels” çatısı altında tanıtıldığı program süresince katılımcılar İngiliz alıcılar ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi ve pazarı yerinde inceleme fırsatı buldu.     İngiltere pazarına ve programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İngiltere pazarının Avrupa ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İngiltere ülkemiz ve ilimiz adına önemli bir ihracat pazarı olmayı sürdürüyor. Bugün itibariyle İngiltere ilimizin en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke konumunda.  Bornoz ve havlu grubu ihracatımızda da İngiltere üst sıralarda bulunuyor. Bu önemli pazarda Türk havlusunun bilinirliğinin artması ile ihracat rakamlarımızın ivme kazanmaya devam etmesi için UR-GE projemiz kapsamında İngiltere’ye B2B heyeti düzenledik ve katılımcı firmalar son derece verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Denizli ev tekstili ürünlerine ilgi İngiltere’de de oldukça yoğundu. İngiltere Yurt Dışı Pazarlama Programının ilimiz ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz.”

Ticaret Bakanlığı’nın destekleri  ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin koordinatörlüğünde yürütülen “Denizli Ev Tekstil Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı” UR-GE Projesi kapsamında düzenlenen “İngiltere Yurt Dışı Pazarlama Programı” 25-28 Kasım 2019 tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirildi.

 

Londra Türkiye Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ikili görüşme programında, Denizli ev tekstili ürünlerini İngiliz alıcıların beğenisine sunuldu. Bilinirliği günden güne artan ve sadece kalitesi ile değil, aynı zamanda tasarımı ile de ön plana çıkan Türk havlusu alıcılardan tam not aldı.

 

 

Dünya çapında üne sahip Denizli havlusunun İngiltere'de "TurkishTowels” çatısı altında tanıtıldığı program süresince katılımcılar İngiliz alıcılar ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi ve pazarı yerinde inceleme fırsatı buldu.

 

 

İngiltere pazarına ve programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İngiltere pazarının Avrupa ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İngiltere ülkemiz ve ilimiz adına önemli bir ihracat pazarı olmayı sürdürüyor. Bugün itibariyle İngiltere ilimizin en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke konumunda.  Bornoz ve havlu grubu ihracatımızda da İngiltere üst sıralarda bulunuyor. Bu önemli pazarda Türk havlusunun bilinirliğinin artması ile ihracat rakamlarımızın ivme kazanmaya devam etmesi için UR-GE projemiz kapsamında İngiltere’ye B2B heyeti düzenledik ve katılımcı firmalar son derece verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Denizli ev tekstili ürünlerine ilgi İngiltere’de de oldukça yoğundu. İngiltere Yurt Dışı Pazarlama Programının ilimiz ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.