Türk Ocakları Denizli Şubesi’nden Azerbaycan’a destek

GÜNDEM 28.09.2020 - 12:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Türk Ocakları Denizli Şubesi’nden Azerbaycan’a destek

Türk Ocakları Denizli Şubesi,  Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırıyı kınama ve Azerbaycan’a destek mesajı yayınladı. Yapılan açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Yüce Türk Milleti’nin ve Türk Dünyası’nın söylemlerini Ermenistan ve destekçileri dikkate almalıdır” denildi.     Konuyla ilgili Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Turgut Ok’un yaptığı açıklamada, “Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına 27Eylül 2020 Pazar günü gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almak üzere başlattığı askeri harekâtı destekliyor; her şart altında ve her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.     Ermenistan, terörist bir devlettir. Kadim Türk toprakları Karabağ ve çevresindeki bölgeleri emperyalist devletlerin desteği ile işgal altında tutmaktadır. Şimdi de Azerbaycan topraklarına ve sivil yerleşimlere tüm uluslararası kurallara uymaksızın saldırmıştır. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni saldırılarına misliyle ve anında cevap vermiştir. Bu saldırılar ve Karabağ işgalinin devamı, Kafkaslardaki barış ve istikrar ortamını bozmaya yönelik tehlikeli girişimlerdir. Azerbaycan Ordusu, işgal altındaki topraklarını tekrar geri almaya başlamıştır.   Ermenistan’ın uluslararası anlaşmaları, hak ve hukuku yok sayan bu saldırılarına başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar gerekli tepkiyi vermeli ve uyarıyı yapmalı, Azerbaycan’ın uluslararası anlaşmalardan doğan haklarına saygı göstermelidir.   Türk Dünyası’nın kanayan yarası Karabağ işgali inşallah yakın zamanda son bulacaktır. Türkiye ile Azerbaycan ve Türk Dünyası arasına hançer gibi yerleştirilen Ermenistan, kadim Türk topraklarından def edilecektir. Nahcivan ile Azerbaycan arasındaki topraklar Türk topraklarıdır.   Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Yüce Türk Milleti’nin ve Türk Dünyası’nın söylemlerini Ermenistan ve destekçileri dikkate almalıdır.   Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor;  Azerbaycan’ın ve Azerbaycan’daki soydaşlarımızın her şart ve durumda yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Türk Ocakları Denizli Şubesi,  Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırıyı kınama ve Azerbaycan’a destek mesajı yayınladı. Yapılan açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Yüce Türk Milleti’nin ve Türk Dünyası’nın söylemlerini Ermenistan ve destekçileri dikkate almalıdır” denildi.

 

 

Konuyla ilgili Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Turgut Ok’un yaptığı açıklamada, “Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına 27Eylül 2020 Pazar günü gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almak üzere başlattığı askeri harekâtı destekliyor; her şart altında ve her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

 

 

Ermenistan, terörist bir devlettir. Kadim Türk toprakları Karabağ ve çevresindeki bölgeleri emperyalist devletlerin desteği ile işgal altında tutmaktadır. Şimdi de Azerbaycan topraklarına ve sivil yerleşimlere tüm uluslararası kurallara uymaksızın saldırmıştır. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni saldırılarına misliyle ve anında cevap vermiştir. Bu saldırılar ve Karabağ işgalinin devamı, Kafkaslardaki barış ve istikrar ortamını bozmaya yönelik tehlikeli girişimlerdir. Azerbaycan Ordusu, işgal altındaki topraklarını tekrar geri almaya başlamıştır.

 

Ermenistan’ın uluslararası anlaşmaları, hak ve hukuku yok sayan bu saldırılarına başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar gerekli tepkiyi vermeli ve uyarıyı yapmalı, Azerbaycan’ın uluslararası anlaşmalardan doğan haklarına saygı göstermelidir.

 

Türk Dünyası’nın kanayan yarası Karabağ işgali inşallah yakın zamanda son bulacaktır. Türkiye ile Azerbaycan ve Türk Dünyası arasına hançer gibi yerleştirilen Ermenistan, kadim Türk topraklarından def edilecektir. Nahcivan ile Azerbaycan arasındaki topraklar Türk topraklarıdır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Yüce Türk Milleti’nin ve Türk Dünyası’nın söylemlerini Ermenistan ve destekçileri dikkate almalıdır.

 

Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor;  Azerbaycan’ın ve Azerbaycan’daki soydaşlarımızın her şart ve durumda yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.