Türkiye'de 20 İle Gönderiliyor

KÜLTÜR 29.08.2016 - 13:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Türkiye'de 20 İle Gönderiliyor

denizli haber / denizli 20 haber / Türkiye'de 20 İle Gönderiliyor

Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim gören bir  öğrencinin  kurduğu İkra'r adlı edebiyat sitesi , bu senenin başından itibaren dergi olarak basılmaya başlanmıştı. 4. Sayısına ulaşan dergi, Türkiye’de yaklaşık 20 ilde dağıtılıyor olması, başarılı bir çalışma olduğunun su götürmez bir kanıtı oldu. Bünyesinde yirmiye yakın gönüllü yazarın bulunduğu dergi,  aralarında Diriliş Postası  yazarı Kerem Gümüş gibi birçok önemli kişileride bulunduruyor.     Neredeyse Büyüyen Bir Edebiyat Akımı   Abdulkadir Ünal’ın başlatmış olduğu bu çalışma adeta yeni bir edebiyat akımı… Dergi, şiir, makale, deneme, öykü gibi yazıları yayımlarken her sayısında belirlediği tarihten olaylar yada güncel olaylarla okuyucularına öğrenmeye değer dosya konuları sunuyor. 4. Sayısı geçtiğimiz ay piyasaya sunulan dergi srebrenitsa katliamı için tasarlanan kapağı ile dikkatleri üzerine topladı. Sayfa sayısı oldukça az olan dergi siyah beyaz sayfalarıyla okuyucularına bir nostalji hatırlatıyor.  Bu oluşuma, kendilerini  dışardan gelen sorular için nasıl tanımlıyorsunuz sorusunu sorduğumuzda;   “ İkra’r; okuyup araştıran, düşünüp eleştiren, bu asrın cihadının ancak mürekkeple mümkün olduğunu bilip, gönlünden akanları satırlara ilmek ilmek işleyen, istekli, samimi gençlerden oluşan bir mekteptir.   Hakikat peşinde koşmak, inançlarımızın ve değerlerimizin slogandan ibaret olmadığını kavramak ve kavratmak asli çabamızdır. Yazdıklarımızda da bunu haykırmaktan çekinmeyi asla düşünmüyoruz. Belki de hakikati ararken şu fani dünyada belki bir iz bırakır, güzel ve hayırlı işlere vesile oluruz. Bu mektepte yazı yazarken geçmişi, şimdiyi ve geleceği mukayese edebilecek bir tarih bilincine sahip, geleceğin öncüleri olma idealinde, daima değer üreten, çağını iyi okuyan, zulüm gören herkesin sesi olmaya çalışan, Aynı zamanda mücadele ruhlu, dava şuurlu, medeniyet ufuklu gençler olarak pes etmeden entelektüel kapasitemizi geliştirerek topluma küçük de olsa bir şeyler katabilmeyi hedefleyen bir gurubuz.” cevabını aldık.   Türkiye’de bi çok ilde satış noktaları bulunan dergiyi belirlenen adreslerden temin edebilirsiniz. http://ikrardergi.com/temin-noktalari/      
denizli haber / denizli 20 haber / Türkiye'de 20 İle Gönderiliyor

Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim gören bir  öğrencinin  kurduğu İkra'r adlı edebiyat sitesi , bu senenin başından itibaren dergi olarak basılmaya başlanmıştı. 4. Sayısına ulaşan dergi, Türkiye’de yaklaşık 20 ilde dağıtılıyor olması, başarılı bir çalışma olduğunun su götürmez bir kanıtı oldu. Bünyesinde yirmiye yakın gönüllü yazarın bulunduğu dergi,  aralarında Diriliş Postası  yazarı Kerem Gümüş gibi birçok önemli kişileride bulunduruyor.

 

 

Neredeyse Büyüyen Bir Edebiyat Akımı

 

Abdulkadir Ünal’ın başlatmış olduğu bu çalışma adeta yeni bir edebiyat akımı… Dergi, şiir, makale, deneme, öykü gibi yazıları yayımlarken her sayısında belirlediği tarihten olaylar yada güncel olaylarla okuyucularına öğrenmeye değer dosya konuları sunuyor. 4. Sayısı geçtiğimiz ay piyasaya sunulan dergi srebrenitsa katliamı için tasarlanan kapağı ile dikkatleri üzerine topladı. Sayfa sayısı oldukça az olan dergi siyah beyaz sayfalarıyla okuyucularına bir nostalji hatırlatıyor.  Bu oluşuma, kendilerini  dışardan gelen sorular için nasıl tanımlıyorsunuz sorusunu sorduğumuzda;

 

“ İkra’r; okuyup araştıran, düşünüp eleştiren, bu asrın cihadının ancak mürekkeple mümkün olduğunu bilip, gönlünden akanları satırlara ilmek ilmek işleyen, istekli, samimi gençlerden oluşan bir mekteptir.

 

Hakikat peşinde koşmak, inançlarımızın ve değerlerimizin slogandan ibaret olmadığını kavramak ve kavratmak asli çabamızdır. Yazdıklarımızda da bunu haykırmaktan çekinmeyi asla düşünmüyoruz. Belki de hakikati ararken şu fani dünyada belki bir iz bırakır, güzel ve hayırlı işlere vesile oluruz. Bu mektepte yazı yazarken geçmişi, şimdiyi ve geleceği mukayese edebilecek bir tarih bilincine sahip, geleceğin öncüleri olma idealinde, daima değer üreten, çağını iyi okuyan, zulüm gören herkesin sesi olmaya çalışan, Aynı zamanda mücadele ruhlu, dava şuurlu, medeniyet ufuklu gençler olarak pes etmeden entelektüel kapasitemizi geliştirerek topluma küçük de olsa bir şeyler katabilmeyi hedefleyen bir gurubuz.” cevabını aldık.

 

Türkiye’de bi çok ilde satış noktaları bulunan dergiyi belirlenen adreslerden temin edebilirsiniz.

http://ikrardergi.com/temin-noktalari/

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.