Türkiye’nin en uzun yaşayan down sendromlu vatandaşı Çameli’de

YAŞAM 20.08.2020 - 15:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Türkiye’nin en uzun yaşayan down sendromlu vatandaşı Çameli’de

Denizli'nin Çameli İlçesinde yaşayan Erdoğan Özdemir 82 yaşında Türkiye’nin en uzun yaşayan Down Sendromlu vatandaşı olarak hayatına devam etmektedir. Çameli’de, kamu yatırımları ve projelerini inceleyen ve inşaat sektörüne merakı nedeniyle ilçe halkı tarafından '' Müteahhit Erdoğan'' olarak biliniyor.   Fehmi ve Gülbaki Özdemir’in 12 evladından en büyükleri olan Erdoğan, kardeşi Öner Özdemir ile birlikte Çameli Taş Konaklar Tesisini ziyaret etti.  Erdoğan Özdemir Çameli Taş Konaklar Tesisi projesini gezdi, her detayını inceledi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ıda aynı zamanda Taş Konaklar'da ziyaret eden Erdoğan, tesisi beğendiğini dile getirerek “Çameli ‘ye yakışmış” dedi.     İLÇENİN SEVİLEN SİMALARINDAN   Kardeşi Öner Özdemir, “ilçe halkı tarafından çok sevildiğini, görenlerin 82 yaşında olmasına rağmen İlk defa bu kadar uzun yaşayan bir down sendromlu ile karşılaştıklarını söyledi. Bize bunu nasıl başardığımızı sordular. Ben de ona sürekli sevgiyle yaklaştığımızı, çok iyi iletişim kurduğumuzu ve ona güven veriyoruz. Verilen sözleri dinler oda bizi üzmez. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile Taş Konaklarda birlikte çayımızı kahvemizi içtik, biraz sohbet ettik, misafirperverliği için teşekkür ederiz güzel bir sohbet oldu” dedi.   YAZIN ÇAMELİ’DE   Öner Özdemir; “İnşaat sezonun başlamasıyla bahar ayında Çameli’ye gelir. Kışın ise Isparta’da benim yanımda kalır. Kışın Çameli’yi çok özlediğini yaz ayını sabırsızlıkla beklediğini sürekli Çameli’de kamu inşaatları yapılacak kamyon geldi kum döküldü diye bize sürekli anlatır. Bizde Çameli’de yapılanları abimizden öğreniriz. Kış mevsimi yaklaşması ve yaşlılığı nedeniyle soğuğa alışkın olmadığı için bahar mevsiminde Çameli ‘ye gelir gelmez her yeri gezer” dedi.     BİLİM DÜNYASINDAN ARAŞTIRMASINI İSTİYORUM   Öner Özdemir, “2 yıl önceki şehir hastanesinde yapılan tetkiklerde 47 kromozon değil, 46.5 kromozon olduğu tespit edildi. Doktorumuz yaşı itibari ile Türkiye’de değil Dünya’daki en yaşlı down sendromlu olabileceğini  ve doktorlarımızdan araştırma yapılmasını istiyorum” ifadesini kullandı.     ÖMRÜ UZUN OLSUN   Başkan Arslan; “İlçemizin sevilen simalarından ilçede gerçekleştirilen özellikle kamu yatırımları ve projelerindeki inşaatları gezer bilgi alır, bazen belediyemizde misafirimiz olur. Yapılan kamu yatırım inşaatlarını kendi diliyle anlatmaya çalışır, hatta eksikliklerini dile getirir. Bbiz Erdoğan’ı çok severiz. İlçemizdeki vatandaşlarımız Müteahhit Erdoğan diye hitap ederler. Soyadını fazla bilmezler. Erdoğan’a Allah sağlıklı uzun ömürler versin” dedi.  

Denizli'nin Çameli İlçesinde yaşayan Erdoğan Özdemir 82 yaşında Türkiye’nin en uzun yaşayan Down Sendromlu vatandaşı olarak hayatına devam etmektedir. Çameli’de, kamu yatırımları ve projelerini inceleyen ve inşaat sektörüne merakı nedeniyle ilçe halkı tarafından '' Müteahhit Erdoğan'' olarak biliniyor.

 

Fehmi ve Gülbaki Özdemir’in 12 evladından en büyükleri olan Erdoğan, kardeşi Öner Özdemir ile birlikte Çameli Taş Konaklar Tesisini ziyaret etti.  Erdoğan Özdemir Çameli Taş Konaklar Tesisi projesini gezdi, her detayını inceledi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ıda aynı zamanda Taş Konaklar'da ziyaret eden Erdoğan, tesisi beğendiğini dile getirerek “Çameli ‘ye yakışmış” dedi.

 

 

İLÇENİN SEVİLEN SİMALARINDAN

 

Kardeşi Öner Özdemir, “ilçe halkı tarafından çok sevildiğini, görenlerin 82 yaşında olmasına rağmen İlk defa bu kadar uzun yaşayan bir down sendromlu ile karşılaştıklarını söyledi. Bize bunu nasıl başardığımızı sordular. Ben de ona sürekli sevgiyle yaklaştığımızı, çok iyi iletişim kurduğumuzu ve ona güven veriyoruz. Verilen sözleri dinler oda bizi üzmez. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile Taş Konaklarda birlikte çayımızı kahvemizi içtik, biraz sohbet ettik, misafirperverliği için teşekkür ederiz güzel bir sohbet oldu” dedi.

 

YAZIN ÇAMELİ’DE

 

Öner Özdemir; “İnşaat sezonun başlamasıyla bahar ayında Çameli’ye gelir. Kışın ise Isparta’da benim yanımda kalır. Kışın Çameli’yi çok özlediğini yaz ayını sabırsızlıkla beklediğini sürekli Çameli’de kamu inşaatları yapılacak kamyon geldi kum döküldü diye bize sürekli anlatır. Bizde Çameli’de yapılanları abimizden öğreniriz. Kış mevsimi yaklaşması ve yaşlılığı nedeniyle soğuğa alışkın olmadığı için bahar mevsiminde Çameli ‘ye gelir gelmez her yeri gezer” dedi.

 

 

BİLİM DÜNYASINDAN ARAŞTIRMASINI İSTİYORUM

 

Öner Özdemir, “2 yıl önceki şehir hastanesinde yapılan tetkiklerde 47 kromozon değil, 46.5 kromozon olduğu tespit edildi. Doktorumuz yaşı itibari ile Türkiye’de değil Dünya’daki en yaşlı down sendromlu olabileceğini  ve doktorlarımızdan araştırma yapılmasını istiyorum” ifadesini kullandı.

 

 

ÖMRÜ UZUN OLSUN

 

Başkan Arslan; “İlçemizin sevilen simalarından ilçede gerçekleştirilen özellikle kamu yatırımları ve projelerindeki inşaatları gezer bilgi alır, bazen belediyemizde misafirimiz olur. Yapılan kamu yatırım inşaatlarını kendi diliyle anlatmaya çalışır, hatta eksikliklerini dile getirir. Bbiz Erdoğan’ı çok severiz. İlçemizdeki vatandaşlarımız Müteahhit Erdoğan diye hitap ederler. Soyadını fazla bilmezler. Erdoğan’a Allah sağlıklı uzun ömürler versin” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.