Türkiye'nin ilk Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi kurulacak

DENİZLİ 06.12.2018 - 15:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Türkiye'nin ilk Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi kurulacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi arasında "Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi" işbirliği protokolü imzalandı. Faaliyete geçmesi ile enerjisini tamamen kendi üretecek ve doğaya sıfır atık bırakacak merkez, aynı zamanda çocuklar ve gençler için bir eğitim yuvası olacak.       Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi arasında Denizli'ye Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi yapılması konusunda ortak proje ve işbirliği protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ENVER Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü ve ENVER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmud Güngör, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse ve ENVER Denizli Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı. Projenin enerjisini ekolojik olarak tamamen kendi üretecek ve sıfır atık içeren bir merkez kurmak olduğunu ifade eden Akgün, "Projemizde yer alacak Ar-Ge Merkezi, bilgi teknoloji kuluçkası, robotik kodlama gibi tüm ayrıntıları düşündük. Türkiye’de ilk olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a verdikleri destek için kendilerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.     Türkiye’de bir ilk olacak   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, dünyada enerjinin pek çok göstergeyi doğrudan etkileyip değiştirdiğini ifade etti. Enerjiyi verimli kullanmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, aynı zamanda yerli ve milli enerji üretiminin de çok önemli olduğunu, bu bilincin de gelecek nesillere mutlaka aktarılması gerektiğine dikkat çekti. Projenin Ar-Ge ve inovasyon anlamında önemine işaret eden Başkan Osman Zolan, "Ülkemizin önünü açacak bu projeyle birçok güzelliklerin ortaya çıkmasına vesile olmak istiyoruz” diye konuştu. Denizli ve Türkiye’de ilk olacak bir projeyi birlikte gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Başkan Zolan, “Protokolle Büyükşehir Belediyemizin mülkiyetinde olan bir yere ENVER Derneği ile işbirliğinde kendi enerjisini üreten, sıfır atık içeren bir Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi yapılacak" diye konuştu.   "Yeni ve güzel işlerin başlangıcı olacak"   Merkezin aynı zamanda bir eğitim yuvası olacağını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Eğitim, ar-ge ve inovasyon gibi bir çok alanı içinde barındıran ve bu anlamda Türkiye’de ilk olan bir proje olacak. Buraya temas eden çocuklarımız, gençlerimiz ve insanlarımız enerjinin değerini, kullanımını, ekonomideki yerini öğrenecek ve aynı zamanda yeni fikirlerin ve düşüncelerin önünü açacak. Yeni ve güzel işlerin başlangıcı olacak. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.        

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi arasında "Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi" işbirliği protokolü imzalandı. Faaliyete geçmesi ile enerjisini tamamen kendi üretecek ve doğaya sıfır atık bırakacak merkez, aynı zamanda çocuklar ve gençler için bir eğitim yuvası olacak.    

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi arasında Denizli'ye Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi yapılması konusunda ortak proje ve işbirliği protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ENVER Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü ve ENVER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmud Güngör, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse ve ENVER Denizli Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı. Projenin enerjisini ekolojik olarak tamamen kendi üretecek ve sıfır atık içeren bir merkez kurmak olduğunu ifade eden Akgün, "Projemizde yer alacak Ar-Ge Merkezi, bilgi teknoloji kuluçkası, robotik kodlama gibi tüm ayrıntıları düşündük. Türkiye’de ilk olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a verdikleri destek için kendilerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

Türkiye’de bir ilk olacak

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, dünyada enerjinin pek çok göstergeyi doğrudan etkileyip değiştirdiğini ifade etti. Enerjiyi verimli kullanmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, aynı zamanda yerli ve milli enerji üretiminin de çok önemli olduğunu, bu bilincin de gelecek nesillere mutlaka aktarılması gerektiğine dikkat çekti. Projenin Ar-Ge ve inovasyon anlamında önemine işaret eden Başkan Osman Zolan, "Ülkemizin önünü açacak bu projeyle birçok güzelliklerin ortaya çıkmasına vesile olmak istiyoruz” diye konuştu. Denizli ve Türkiye’de ilk olacak bir projeyi birlikte gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Başkan Zolan, “Protokolle Büyükşehir Belediyemizin mülkiyetinde olan bir yere ENVER Derneği ile işbirliğinde kendi enerjisini üreten, sıfır atık içeren bir Ekolojik İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi yapılacak" diye konuştu.

 

"Yeni ve güzel işlerin başlangıcı olacak"

 

Merkezin aynı zamanda bir eğitim yuvası olacağını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Eğitim, ar-ge ve inovasyon gibi bir çok alanı içinde barındıran ve bu anlamda Türkiye’de ilk olan bir proje olacak. Buraya temas eden çocuklarımız, gençlerimiz ve insanlarımız enerjinin değerini, kullanımını, ekonomideki yerini öğrenecek ve aynı zamanda yeni fikirlerin ve düşüncelerin önünü açacak. Yeni ve güzel işlerin başlangıcı olacak. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.    

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.