Üç kafadarın karlı pekmez keyfi

YAŞAM 31.12.2016 - 17:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Üç kafadarın karlı pekmez keyfi

Denizli Çameli İlçesi'nde - 10 derecede 3 kafadarın karlı pekmez keyfi görenlerin içini üşüttü.

Çameli'nin Gürsu Mahallesi'nin yüksek kesimine giden, akrabalık bağı olmayan ama soy isim benzerliği bulunan Sezgin Özdemir, Halit Özdemir ve Uğur Özdemir isimli üç kafadar, 1900 rakımlı alanda karlı pekmezin keyfini çıkardı.   Çameli'ye yağan son karın güzelliğini yaşamak için, yola çıkan kafadarlar, Gürsu Mahallesi'nde yanlarında bulunan pekmezle birlikte dolaşmaya çıktılar. 1900 rakımlı alana geldiklerinde yanlarında getirdikleri pekmezle karı birleştirerek yemeye başladılar. Yedikleri karlı pekmezin tadına doyamadıklarını belirten Sezgin Özdemir, "Çameli'nin yöresel lezzetleri arasında yer alan karlı pekmezin,yazın yenen karlı pekmezin depolanan karın zamanla buzlanmazsından dolayı doğallığını  kaybettiği için yerinde ve taze karla yenen pekmezin daha lezzetli "olduğunu söyledi.     Karlı pekmezi yiyen üç kafadar daha sonra Çameli merkezine geri döndü.
Denizli Çameli İlçesi'nde - 10 derecede 3 kafadarın karlı pekmez keyfi görenlerin içini üşüttü.

Çameli'nin Gürsu Mahallesi'nin yüksek kesimine giden, akrabalık bağı olmayan ama soy isim benzerliği bulunan Sezgin Özdemir, Halit Özdemir ve Uğur Özdemir isimli üç kafadar, 1900 rakımlı alanda karlı pekmezin keyfini çıkardı.

 

Çameli'ye yağan son karın güzelliğini yaşamak için, yola çıkan kafadarlar, Gürsu Mahallesi'nde yanlarında bulunan pekmezle birlikte dolaşmaya çıktılar. 1900 rakımlı alana geldiklerinde yanlarında getirdikleri pekmezle karı birleştirerek yemeye başladılar. Yedikleri karlı pekmezin tadına doyamadıklarını belirten Sezgin Özdemir, "Çameli'nin yöresel lezzetleri arasında yer alan karlı pekmezin,yazın yenen karlı pekmezin depolanan karın zamanla buzlanmazsından dolayı doğallığını  kaybettiği için yerinde ve taze karla yenen pekmezin daha lezzetli "olduğunu söyledi.

 

 

Karlı pekmezi yiyen üç kafadar daha sonra Çameli merkezine geri döndü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.