Uçurumda mahsur kalan köpek 2 saatte kurtarıldı

ASAYİŞ 08.04.2019 - 08:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Uçurumda mahsur kalan köpek 2 saatte kurtarıldı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yaklaşık 50 metrelik uçurumda mahsur kalan sokak köpeği 2 saat süren operasyonla kurtarıldı.  Edinilen bilgiye göre, Merkezefendi ilçesi Mollaahmet Mahallesi'nde çobanlık yapan bir kişi, hayvanlarını otlattığı sırada uçurumun kenarından bir köpek sesi geldiğini duydu. Sesi takip eden çoban, yavru bir köpeğin uçurumda mahsur kaldığını fark etti. Kendi çabalarıyla köpeği bulunduğu yerden çıkaramayan çoban, durumu Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, bölgeye giderek mahsur kalan hayvanı kurtarmak için çalışma başlattı. Halatlar yardımıyla hayvanın bulunduğu uçuruma inen ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla köpeği mahsur kaldığı yerden kurtardı.     Ardından köpek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi. Kurtarma operasyonuna AKUT’tan 6 kişilik bir ekibin katıldığı öğrenildi.   

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yaklaşık 50 metrelik uçurumda mahsur kalan sokak köpeği 2 saat süren operasyonla kurtarıldı. 


Edinilen bilgiye göre, Merkezefendi ilçesi Mollaahmet Mahallesi'nde çobanlık yapan bir kişi, hayvanlarını otlattığı sırada uçurumun kenarından bir köpek sesi geldiğini duydu. Sesi takip eden çoban, yavru bir köpeğin uçurumda mahsur kaldığını fark etti. Kendi çabalarıyla köpeği bulunduğu yerden çıkaramayan çoban, durumu Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, bölgeye giderek mahsur kalan hayvanı kurtarmak için çalışma başlattı. Halatlar yardımıyla hayvanın bulunduğu uçuruma inen ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla köpeği mahsur kaldığı yerden kurtardı.

 

 

Ardından köpek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi. Kurtarma operasyonuna AKUT’tan 6 kişilik bir ekibin katıldığı öğrenildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.