Uğur Gökbel’den Turizm Haftası mesajı

SİYASET 15.04.2019 - 13:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Uğur Gökbel’den Turizm Haftası mesajı

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Pamukkale’nin, travertenleri, Karahayıtı ve Hierapolis antik kentiyle turizmin merkezi olduğunu belirterek, “Hükümetimizin açıkladığı Ekonomi Reform Paketi’nde 4 yıl içinde 70 milyar dolarlık turizm geliri hedefi koyduk. Bu anlamda Denizli olarak sahip olduğumuz değerleri en iyi şekilde değerlendirerek, daha fazla kazanç ve istihdama dönüştürmek için çaba sarf ediyoruz. Bunların sonucunda Karahayıt sağlık turizminin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.   AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, 15 – 22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Denizli’nin turizm potansiyelinin en önemli unsurlarının Pamukkale İlçesi sınırlarında olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Gökbel, “Dünya harikası Beyaz Cennet Pamukkale’miz, sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyel taşıyan Karahayıt ve Hierapolis Antik Kenti, sahip olduğumuz önemli değerlerdir. Denizli binlerce yıllık geçmişinden miras kalan tekstil sektörüyle büyük oranda istihdam sağlamaktadır. Turizm açısından çekim merkezi olan bu yerler de Denizli’ye miras kalmıştır. Bu potansiyel çok iyi değerlendirildiği takdirde bir tekstil sektörü kadar, hatta daha fazla gelir getirecek, önemli ölçüde istihdam sağlayacaktır” dedi.   “TURİZM SEKTÖRÜ MASTER PLANLA ŞAHLANACAK ”   Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı, kamuoyunda Ekonomi Reform Paketi’nin turizm potansiyelinin kazanca dönüştürülmesi için planlamalar da içerdiğini belirten İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Turizm Master Planı ile 4 yıl içerisinde 70 milyon turist, 70 milyar dolar turizm gelirine ulaşma hedefi konulduğunu ifade etti. Başkan Gökbel, “Master plan, turizm sektörünün önündeki engellerin kaldırılması, sektör temsilcilerinin taleplerinin karşılanmasını da kapsıyor. Sektörün prangalarından kurtarılıp, şahlanmasını sağlayacak adımlar atılacak. Biz de bu sürecin siyasi ayağında takipçi olacağız” dedi.   “HÜKÜMETİMİZ HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLIYOR”   Pamukkale ve Karahayıt’ta turistlerin konaklamalarının sağlanması amacıyla turizmciye yatırım konusunda önemli destekler sunulduğunu ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “AK Parti hükümetleri, her dönem turizmde çeşitliliğin artırılması için sektörün önünü açıcı, yatırımcıları cesaretlendirici düzenlemeler yaptılar. Pamukkale’mizin travertenlerini gezmeye gelen turistlerin, aynı zamanda Karahayıt’ta da daha uzun süreli konaklamalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda Karahayıt, şifalı suları ile sağlık turizminin merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Aynı zamanda Hierapolis antik kenti, inanç turizmi anlamında Hıristiyan dünyasının dikkatini çeken bir merkez. Bu anlamda da hükümetimizin tanıtım çalışmaları devam etmektedir. Turizm Denizli’de sanayi sektörü kadar gelir getiren ve istihdama önemli ölçüde katkı sağlayan bir sektör haline gelecektir. Bizler de siyaset kurumu olarak bu sürece elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Pamukkale’nin, travertenleri, Karahayıtı ve Hierapolis antik kentiyle turizmin merkezi olduğunu belirterek, “Hükümetimizin açıkladığı Ekonomi Reform Paketi’nde 4 yıl içinde 70 milyar dolarlık turizm geliri hedefi koyduk. Bu anlamda Denizli olarak sahip olduğumuz değerleri en iyi şekilde değerlendirerek, daha fazla kazanç ve istihdama dönüştürmek için çaba sarf ediyoruz. Bunların sonucunda Karahayıt sağlık turizminin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

 

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, 15 – 22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Denizli’nin turizm potansiyelinin en önemli unsurlarının Pamukkale İlçesi sınırlarında olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Gökbel, “Dünya harikası Beyaz Cennet Pamukkale’miz, sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyel taşıyan Karahayıt ve Hierapolis Antik Kenti, sahip olduğumuz önemli değerlerdir. Denizli binlerce yıllık geçmişinden miras kalan tekstil sektörüyle büyük oranda istihdam sağlamaktadır. Turizm açısından çekim merkezi olan bu yerler de Denizli’ye miras kalmıştır. Bu potansiyel çok iyi değerlendirildiği takdirde bir tekstil sektörü kadar, hatta daha fazla gelir getirecek, önemli ölçüde istihdam sağlayacaktır” dedi.

 

“TURİZM SEKTÖRÜ MASTER PLANLA ŞAHLANACAK ”

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı, kamuoyunda Ekonomi Reform Paketi’nin turizm potansiyelinin kazanca dönüştürülmesi için planlamalar da içerdiğini belirten İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Turizm Master Planı ile 4 yıl içerisinde 70 milyon turist, 70 milyar dolar turizm gelirine ulaşma hedefi konulduğunu ifade etti. Başkan Gökbel, “Master plan, turizm sektörünün önündeki engellerin kaldırılması, sektör temsilcilerinin taleplerinin karşılanmasını da kapsıyor. Sektörün prangalarından kurtarılıp, şahlanmasını sağlayacak adımlar atılacak. Biz de bu sürecin siyasi ayağında takipçi olacağız” dedi.

 

“HÜKÜMETİMİZ HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLIYOR”

 

Pamukkale ve Karahayıt’ta turistlerin konaklamalarının sağlanması amacıyla turizmciye yatırım konusunda önemli destekler sunulduğunu ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “AK Parti hükümetleri, her dönem turizmde çeşitliliğin artırılması için sektörün önünü açıcı, yatırımcıları cesaretlendirici düzenlemeler yaptılar. Pamukkale’mizin travertenlerini gezmeye gelen turistlerin, aynı zamanda Karahayıt’ta da daha uzun süreli konaklamalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda Karahayıt, şifalı suları ile sağlık turizminin merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Aynı zamanda Hierapolis antik kenti, inanç turizmi anlamında Hıristiyan dünyasının dikkatini çeken bir merkez. Bu anlamda da hükümetimizin tanıtım çalışmaları devam etmektedir. Turizm Denizli’de sanayi sektörü kadar gelir getiren ve istihdama önemli ölçüde katkı sağlayan bir sektör haline gelecektir. Bizler de siyaset kurumu olarak bu sürece elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.