Ülkelerin başkentini değiştirmek ABD'nin haddine düşmez!

DENİZLİ 10.12.2017 - 09:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ülkelerin başkentini değiştirmek ABD'nin haddine düşmez!

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı’nın, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkentidir açıklamasına tepki gösterdi. Yapılan protesto gösterisinde Vatan Partisi Deniz İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu; “ Ülkelerin başkentini değiştirmek ABD’nin haddine düşmez” dedi.   İbrahim Kasapoğlu; “ABD Başkanı Trump bugüne kadar ki BM kararlarını çiğneyerek, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak Kudüs' ü İsrail' in başkenti ilan etti. Böylece bölgemizde barış ve istikrar istemediklerini bir kez daha göstermiş oldular.   Bölgemizdeki bütün musibetlerin sorumlusu ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmidir. Filistin halkını vatanlarından kovan bunlar, Irak' ı işgal eden bunlar, Suriye' yi parçalamaya çalışan bunlar, PKK terörünü besleyen bunlar, PYD-YPG teröristlerine binlerce tır silah veren bunlar, IŞİD terör örgütünü yaratan ve kullanan bunlar,15 Temmuz FETÖ darbesinin arkasında da bunlar var. Bunlar her gittiği yere kan ve gözyaşı götürüyor. Bunların bastığı yerde ot bitmiyor.   Ancak bunların sonu geldi. ABD emperyalizmi her yerde kaybediyor. Kudüs konusunda da yalnız kaldılar. Sadece İslam ülkeleri değil, dünyanın bütün mazlum milletleri ve aklı başında bütün devlet adamları bu karara karşı çıktı.   Artık yeni bir dünya kuruluyor. ABD'nin efendiliğini yaptığı Atlantik "uygarlığı”çöküyor. Bunların medeniyeti "tek dişi kalmış canavar" dır. Artık doğudan yeni bir güneş doğuyor. İçinde Türkiye' nin de olduğu Avrasya Uygarlığı yükseliyor. Batı Asya' nın mazlum milletleri ABD emperyalizmine karşı başarılar kazanarak bağımsızlığa ve vatan bütünlüğüne, bölücü ve yobaz teröründen kurtularak barışa ve huzura, zenginliklerini paylaşarak refaha doğru ilerliyor. Mazlum milletler dünyasının önü aydınlıktır. Trump efendi düşünsün. İsrail Siyonistleri düşünsün. Piyonları PKK, FETÖ, IŞİD düşünsün. Trumpefendi istiyorsa kendi başkentini değiştirsin. Ama başka ülkelerin başkentini değiştirmek ABD' nin haddine mi düşmüş?   Kudüs Filistin halkının başkentidir. Kudüs İslam, Musevi ve Hıristiyan uygarlıklarının binlerce yıldır kardeşçe yaşadığı bir kenttir. Bu birlik ve kardeşliği bozmaya yönelik hiç bir adıma izin verilemez.   Vatan Partisi 1973 yılında Filistin mücadelesinde İsrail Siyonistlerine 8 şehit veren tek partidir. Vatan Partisi Filistin halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonuna kadar arkasındadır. Denizlideki bütün siyasi partilerimizi bu milli davada ortak tavır almaya davet ediyoruz" dedi.  

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı’nın, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkentidir açıklamasına tepki gösterdi. Yapılan protesto gösterisinde Vatan Partisi Deniz İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu; “ Ülkelerin başkentini değiştirmek ABD’nin haddine düşmez” dedi.

 

İbrahim Kasapoğlu; “ABD Başkanı Trump bugüne kadar ki BM kararlarını çiğneyerek, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak Kudüs' ü İsrail' in başkenti ilan etti. Böylece bölgemizde barış ve istikrar istemediklerini bir kez daha göstermiş oldular.

 

Bölgemizdeki bütün musibetlerin sorumlusu ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmidir. Filistin halkını vatanlarından kovan bunlar, Irak' ı işgal eden bunlar, Suriye' yi parçalamaya çalışan bunlar, PKK terörünü besleyen bunlar, PYD-YPG teröristlerine binlerce tır silah veren bunlar, IŞİD terör örgütünü yaratan ve kullanan bunlar,15 Temmuz FETÖ darbesinin arkasında da bunlar var. Bunlar her gittiği yere kan ve gözyaşı götürüyor. Bunların bastığı yerde ot bitmiyor.

 

Ancak bunların sonu geldi. ABD emperyalizmi her yerde kaybediyor. Kudüs konusunda da yalnız kaldılar. Sadece İslam ülkeleri değil, dünyanın bütün mazlum milletleri ve aklı başında bütün devlet adamları bu karara karşı çıktı.

 

Artık yeni bir dünya kuruluyor. ABD'nin efendiliğini yaptığı Atlantik "uygarlığı”çöküyor. Bunların medeniyeti "tek dişi kalmış canavar" dır. Artık doğudan yeni bir güneş doğuyor. İçinde Türkiye' nin de olduğu Avrasya Uygarlığı yükseliyor. Batı Asya' nın mazlum milletleri ABD emperyalizmine karşı başarılar kazanarak bağımsızlığa ve vatan bütünlüğüne, bölücü ve yobaz teröründen kurtularak barışa ve huzura, zenginliklerini paylaşarak refaha doğru ilerliyor. Mazlum milletler dünyasının önü aydınlıktır. Trump efendi düşünsün. İsrail Siyonistleri düşünsün. Piyonları PKK, FETÖ, IŞİD düşünsün. Trumpefendi istiyorsa kendi başkentini değiştirsin. Ama başka ülkelerin başkentini değiştirmek ABD' nin haddine mi düşmüş?

 

Kudüs Filistin halkının başkentidir. Kudüs İslam, Musevi ve Hıristiyan uygarlıklarının binlerce yıldır kardeşçe yaşadığı bir kenttir. Bu birlik ve kardeşliği bozmaya yönelik hiç bir adıma izin verilemez.

 

Vatan Partisi 1973 yılında Filistin mücadelesinde İsrail Siyonistlerine 8 şehit veren tek partidir. Vatan Partisi Filistin halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonuna kadar arkasındadır. Denizlideki bütün siyasi partilerimizi bu milli davada ortak tavır almaya davet ediyoruz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.