Un Taşırken Değirmenci Olduğu Mesleğini 30 Yıldır Yürütüyor

YAŞAM 27.01.2020 - 10:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Un Taşırken Değirmenci Olduğu Mesleğini 30 Yıldır Yürütüyor

Sarayköy’de bulunan ve 30 yıldır hizmet veren değirmenin sahibi 62 yaşındaki Yaşar Tel, taş değirmenlerin hasretini çekmelerine rağmen bu işi yeni haliyle sürdürüyor.   Sarayköy’de 30 yıl önce taş değirmen olarak hizmet veren evli ve iki çocuk babası Yaşar Tel’e ait olan işletme uzun süredir taş değirmeni bırakıp günümüz elektrikli sistemi ile hizmet veriyor. Taş Değirmeni bırakmalarının nedeni olarak ise işlerinin artması ve kendisinin de ilerleyen yaşı olduğunu ifade ediyor. Ama elektrikli sisteme de geçseler ilk günkü özen ve titizlikle işlerini gerçekleştirdiklerini bu yüzden de Sarayköy başta olmak üzere çevre ilçelerden de değirmenlerine gelen müşterileri olduğunu ifade ediyor. 25 yıldır beraber çalıştığı Muzaffer Şengül ile işini paylaşan Tel, kendisine bu işi devretmek istediğini ama usta sen yoksan bende yokum cevabı aldığı için hala işinin başında durduğunu ifade etti.   İki çocuğunun başka mesleklere yönelmesinin ardından en büyük korkusunun kurmuş olduğu bu işletmenin kendisinden sonra yok olup gitmesi. Tel” Ben kamyon şoförü olarak çalışıyordum, bilenler bilir dünyanın en zor mesleklerinden birisidir. Sarayköy'den, evimden ve ailemden sürekli uzakta olmak ise işin zorluğunu en üst seviyeye çıkaran nedenlerden biriydi. Kayın biladerim bu işi önerdi onunla başladım. 30 yıl önce çıktığım bu yolculukta evlatlarımı okuttum, gönül işlerini tatlıya bağladım çok şükür. Tabi bu yolculuk bir yerde son bulacak benim tek üzüntüm burayı benden sonra bırakacak kimsenin olmayışı.” Dedi. Ayrıca beraber çalıştığı yol arkadaşım dediği Muzaffer Şengül, içinde konuşan Tel, “ Kendisi ile 25 yıl önce tanıştık, dürüstlüğü ve çalışkanlığı sayesinde bunca yıldır yolumuza beraber devam ettik. Hiç patron elaman olmadık. Hep arkadaştık biz onunla hala da öyleyiz” ifadesini kullandı.   Kaynak: saraykoycomtr  

Sarayköy’de bulunan ve 30 yıldır hizmet veren değirmenin sahibi 62 yaşındaki Yaşar Tel, taş değirmenlerin hasretini çekmelerine rağmen bu işi yeni haliyle sürdürüyor.

 

Sarayköy’de 30 yıl önce taş değirmen olarak hizmet veren evli ve iki çocuk babası Yaşar Tel’e ait olan işletme uzun süredir taş değirmeni bırakıp günümüz elektrikli sistemi ile hizmet veriyor. Taş Değirmeni bırakmalarının nedeni olarak ise işlerinin artması ve kendisinin de ilerleyen yaşı olduğunu ifade ediyor. Ama elektrikli sisteme de geçseler ilk günkü özen ve titizlikle işlerini gerçekleştirdiklerini bu yüzden de Sarayköy başta olmak üzere çevre ilçelerden de değirmenlerine gelen müşterileri olduğunu ifade ediyor. 25 yıldır beraber çalıştığı Muzaffer Şengül ile işini paylaşan Tel, kendisine bu işi devretmek istediğini ama usta sen yoksan bende yokum cevabı aldığı için hala işinin başında durduğunu ifade etti.

 

İki çocuğunun başka mesleklere yönelmesinin ardından en büyük korkusunun kurmuş olduğu bu işletmenin kendisinden sonra yok olup gitmesi. Tel” Ben kamyon şoförü olarak çalışıyordum, bilenler bilir dünyanın en zor mesleklerinden birisidir. Sarayköy'den, evimden ve ailemden sürekli uzakta olmak ise işin zorluğunu en üst seviyeye çıkaran nedenlerden biriydi. Kayın biladerim bu işi önerdi onunla başladım. 30 yıl önce çıktığım bu yolculukta evlatlarımı okuttum, gönül işlerini tatlıya bağladım çok şükür. Tabi bu yolculuk bir yerde son bulacak benim tek üzüntüm burayı benden sonra bırakacak kimsenin olmayışı.” Dedi. Ayrıca beraber çalıştığı yol arkadaşım dediği Muzaffer Şengül, içinde konuşan Tel, “ Kendisi ile 25 yıl önce tanıştık, dürüstlüğü ve çalışkanlığı sayesinde bunca yıldır yolumuza beraber devam ettik. Hiç patron elaman olmadık. Hep arkadaştık biz onunla hala da öyleyiz” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: saraykoycomtr

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.