Ünlü Sanatçı Hemşehrisi Hayri Dev'in Evinde Türküsünü Söyledi

KÜLTÜR 09.12.2019 - 16:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Ünlü Sanatçı Hemşehrisi Hayri Dev'in Evinde Türküsünü Söyledi

 Yeşim Dağlı, Hayri Amca’yı türküsü ile andı Denizli Türk Halk Müziği Sanatçısı Yeşim Dağlı, yeni projesi için Çameli İlçesi’ne gitti. O toprakların önemli değeri olan Hayri Dev’in evine gitti. Hayri Amca’nın türküsü söyledi.   Ankara TRT’nin Denizlili bir gururu. Söylediği halk müziği türküleri ile Denizli’de kendisini tanımayan yoktur. Yeşim Dağlı kendi topraklarını asla unutmadı. Hiç duyulmamış türküleri derleyip, kitap haline getirmek için gitti Çameli’ye. Hayri Amca’yı unutmadı. Evine gitti. Evinin bahçesinde Hayri Amca’ya ait olan “Tenikeler Tıngıramasın” türküsünü seslendirdi.     Dağlı ayrıca, “Denizli yöresine ait hiç duyulmamış türküleri TRT’ye kazandırmak istiyorum. Kitap haline getirme düşüncem var. Türküler o kişilerle birlikte ölüp gitmesin. Bu fırsattan istifade edip Hayri Amcamın evine uğradım. Özellikle yaşlı teyzelerim, amcalarım eskiye ait türküleri iyi bilirler. Bana bir şekilde sosyal medyadan ulaşabilirlerse çok sevinirim. Çarşamba Gününe kadar Denizli’de olacağım” dedi.    

 Yeşim Dağlı, Hayri Amca’yı türküsü ile andı Denizli Türk Halk Müziği Sanatçısı Yeşim Dağlı, yeni projesi için Çameli İlçesi’ne gitti. O toprakların önemli değeri olan Hayri Dev’in evine gitti. Hayri Amca’nın türküsü söyledi.

 

Ankara TRT’nin Denizlili bir gururu. Söylediği halk müziği türküleri ile Denizli’de kendisini tanımayan yoktur. Yeşim Dağlı kendi topraklarını asla unutmadı. Hiç duyulmamış türküleri derleyip, kitap haline getirmek için gitti Çameli’ye. Hayri Amca’yı unutmadı. Evine gitti. Evinin bahçesinde Hayri Amca’ya ait olan “Tenikeler Tıngıramasın” türküsünü seslendirdi.

 

 

Dağlı ayrıca, “Denizli yöresine ait hiç duyulmamış türküleri TRT’ye kazandırmak istiyorum. Kitap haline getirme düşüncem var. Türküler o kişilerle birlikte ölüp gitmesin. Bu fırsattan istifade edip Hayri Amcamın evine uğradım. Özellikle yaşlı teyzelerim, amcalarım eskiye ait türküleri iyi bilirler. Bana bir şekilde sosyal medyadan ulaşabilirlerse çok sevinirim. Çarşamba Gününe kadar Denizli’de olacağım” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.