Üzerine tahta konulan kanaldan geçmek zorunda kalan vatandaşlar isyan etti

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2018 - 15:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Üzerine tahta konulan kanaldan geçmek zorunda kalan vatandaşlar isyan etti

İHA (DENİZLİ) Denizli’nin Çivril ilçesinde yapılan ve mahalleyi ikiye bölen kurutma kanalı vatandaşları isyan ettirdi. Evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, kanal üzerine bırakılan ve tehlike oluşturan tahta üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar asıl tehlikenin ise kışın kar yağdığında ortaya çıkacağını belirtti.    Denizli’nin Çivril ilçesi Akpınar Mahallesi'nde yapılan kurutma kanalı nedeniyle vatandaşlar evine gitmekte güçlük çekiyor. 15 evde yaşayan yaklaşık 50 kişi, her gün şehre inebilmek için kanal üzerine yaptıkları tahta köprüden geçmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, her an beton zeminli kurutma kanala düşme tehlikesi yaşarken, herhangi bir güvenlik önleminin olmaması ise dikkat çekiyor.    Kış aylarında tahtanın buz tuttuğunu ve okula giden çocukların düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin konuya bir çözüm bulmasını istiyorlar. Kurutma kanalının 20 yıl önce planlandığına ama bu yıl yapıldığına dikkat çeken mahalle sakinleri, “Bizi baştan savıyorlar, öyle diyorlar böyle diyorlar. Özel köprü yapılmaz diyorlar, yollarınız ufak diyorlar. Burası yerleşime açıldıysa, buranın yolu açılmak zorunda. Bu yol olmayınca buradan köpekten geçilmiyor. Bu tarafa koyun güdüyorlar, öbür tarafa koyun güdüyorlar, köpeklerden geçilmiyor. Tahta koyduk ama don olduğu için geçilmiyor. Kayıp düşsek, kim bizim şeyimi ödeyecek, canımızı hiçe sayıyorlar. Komşular bakkala gidecek gidemiyorlar, çamura batıyoruz çıkamıyoruz. Rezil duruma düştük" dedi.    Kanal yapılırken defalarca yetkililere gittiklerini ifade eden mahalle sakini Elife Keleş, “Her gittiğimizde bizimle dalga geçerek alay ederek yolladılar. ‘Gidin bakalım bir yer bulur geçersiniz’ dediler. Şimdi kanal bitti, gidiyoruz buralara imar izni verdiniz, oturma izni verdiniz, yolumuz yok diyoruz. ‘Bizi kuduz gibi tecrit ettiler’. Bize hangi hastalık bulaştı da bizi karantinaya aldılar” dedi.  Özellikle öğrencilerin ve küçük çocukların okula giderken köprüyü kullanmak zorunda kaldığına dikkat çeken mahalle sakinlerinden Yaşar Çetin, çocukların her sabah ve akşam tahta köprüden geçmek zorunda olduğunu, çocuklara zaman zaman köpeklerin saldırdığını kaydetti.   

İHA (DENİZLİ)

Denizli’nin Çivril ilçesinde yapılan ve mahalleyi ikiye bölen kurutma kanalı vatandaşları isyan ettirdi. Evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, kanal üzerine bırakılan ve tehlike oluşturan tahta üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar asıl tehlikenin ise kışın kar yağdığında ortaya çıkacağını belirtti. 

 

Denizli’nin Çivril ilçesi Akpınar Mahallesi'nde yapılan kurutma kanalı nedeniyle vatandaşlar evine gitmekte güçlük çekiyor. 15 evde yaşayan yaklaşık 50 kişi, her gün şehre inebilmek için kanal üzerine yaptıkları tahta köprüden geçmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, her an beton zeminli kurutma kanala düşme tehlikesi yaşarken, herhangi bir güvenlik önleminin olmaması ise dikkat çekiyor. 

 

Kış aylarında tahtanın buz tuttuğunu ve okula giden çocukların düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin konuya bir çözüm bulmasını istiyorlar. Kurutma kanalının 20 yıl önce planlandığına ama bu yıl yapıldığına dikkat çeken mahalle sakinleri, “Bizi baştan savıyorlar, öyle diyorlar böyle diyorlar. Özel köprü yapılmaz diyorlar, yollarınız ufak diyorlar. Burası yerleşime açıldıysa, buranın yolu açılmak zorunda. Bu yol olmayınca buradan köpekten geçilmiyor. Bu tarafa koyun güdüyorlar, öbür tarafa koyun güdüyorlar, köpeklerden geçilmiyor. Tahta koyduk ama don olduğu için geçilmiyor. Kayıp düşsek, kim bizim şeyimi ödeyecek, canımızı hiçe sayıyorlar. Komşular bakkala gidecek gidemiyorlar, çamura batıyoruz çıkamıyoruz. Rezil duruma düştük" dedi. 

 


Kanal yapılırken defalarca yetkililere gittiklerini ifade eden mahalle sakini Elife Keleş, “Her gittiğimizde bizimle dalga geçerek alay ederek yolladılar. ‘Gidin bakalım bir yer bulur geçersiniz’ dediler. Şimdi kanal bitti, gidiyoruz buralara imar izni verdiniz, oturma izni verdiniz, yolumuz yok diyoruz. ‘Bizi kuduz gibi tecrit ettiler’. Bize hangi hastalık bulaştı da bizi karantinaya aldılar” dedi. 


Özellikle öğrencilerin ve küçük çocukların okula giderken köprüyü kullanmak zorunda kaldığına dikkat çeken mahalle sakinlerinden Yaşar Çetin, çocukların her sabah ve akşam tahta köprüden geçmek zorunda olduğunu, çocuklara zaman zaman köpeklerin saldırdığını kaydetti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.