Vali Altıparmak Gazileri Anma Günü Kutlama Mesajı

DENİZLİ 19.09.2016 - 10:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Vali Altıparmak Gazileri Anma Günü Kutlama Mesajı

denizli haber / denizli 20 haber / Vali Altıparmak Gazileri Anma Günü Kutlama Mesajı

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Altıparmak, “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.   Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.   Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, Ülkemizin Medarı İftiharı, Vatanseverliğin Ve Kahramanlığın Yaşayan Abideleridir.   Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları bu azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilmiş, bugünlere kadar ulaşılmıştır. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz.   19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarihin 95'inci yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Denizli halkı adına, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.
denizli haber / denizli 20 haber / Vali Altıparmak Gazileri Anma Günü Kutlama Mesajı

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Altıparmak, “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.

 

Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, Ülkemizin Medarı İftiharı, Vatanseverliğin Ve Kahramanlığın Yaşayan Abideleridir.

 

Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları bu azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilmiş, bugünlere kadar ulaşılmıştır. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.

Şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz.

 

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarihin 95'inci yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Denizli halkı adına, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.