Vali Altıparmak, Kamu Kurum Müdürleri İle Biraraya Geldi

GÜNDEM 26.01.2017 - 13:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Vali Altıparmak, Kamu Kurum Müdürleri İle Biraraya Geldi

Vali Ahmet Altıparmak, Denizli'de görev yapan Kamu Kurumlarının İl Müdürleri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Altıparmak kurumlardan proje üreterek Ajansa başvurularını arttırmalarını istedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ev sahipliğinde Polisevinde düzenlenen toplantıya; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcıları Ali Cergibozan, Celalettin Cantürk, Hakkı Ünal, Kemal İnan ve İsmail Soykan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Gülsezen ile Kamu Kurumlarının Bölge ve İl Müdürleri katıldı.   Toplantıda, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Ajans hakkında bilgiler vererek; yapılan ve desteklenen projeler, teknik destek programı çerçevesinde Ajansa bağlı Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yapılan eğitim ve eğitime katılım sayıları ile en fazla proje başvurusu yapan kurumlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.   Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise değerlendirmelerde bulunarak, kurumlardan proje üreterek Ajansa başvurularını arttırmalarını istedi. GEKA’da görevli uzman personellerin kurumlarla irtibata geçerek nasıl proje hazırlamaları gerektiği konusunda bilgi vermeleri gerektiğini de vurgulayan Vali Altıparmak, karşılıklı istişare ile önemli projeler üretilebileceğinin altını çizdi. Ülkemiz tarafından Avrupa Birliği fonlarına önemli oranda para aktarıldığına dikkat çeken Vali Ahmet Altıparmak, “ Avrupa Birliği tarafından bize ayrılan fonun yüzde 50’sini harcayamıyoruz. Şu anda daha yeni bu rakamın biraz üstüne çıkabildik. Herkes kendi sektörü ile ilgili proje havuzlarına baksın, o proje havuzlarından yüzlerce proje sunabilirsiniz. Birkaç personelin işi o olsun. Denizli bunu htirmeli. Sizlerin de bunu htirmeniz gerekiyor. Siz göreve gelmeden önce bir şeyler yapılmamış olabilir. Siz ‘Ben bu kadar proje yaptım’ diyebilmelisiniz. Hazineden size gelen kaynak belli. Bunun ötesinde bir şey yapmak gerekiyor. Bu kaynakta nihayetinde ülkenin elindeki bir değer. Bunu da kullanmamız lazım” dedi.   
Vali Ahmet Altıparmak, Denizli'de görev yapan Kamu Kurumlarının İl Müdürleri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Altıparmak kurumlardan proje üreterek Ajansa başvurularını arttırmalarını istedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ev sahipliğinde Polisevinde düzenlenen toplantıya; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcıları Ali Cergibozan, Celalettin Cantürk, Hakkı Ünal, Kemal İnan ve İsmail Soykan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Gülsezen ile Kamu Kurumlarının Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

 

Toplantıda, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Ajans hakkında bilgiler vererek; yapılan ve desteklenen projeler, teknik destek programı çerçevesinde Ajansa bağlı Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yapılan eğitim ve eğitime katılım sayıları ile en fazla proje başvurusu yapan kurumlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise değerlendirmelerde bulunarak, kurumlardan proje üreterek Ajansa başvurularını arttırmalarını istedi. GEKA’da görevli uzman personellerin kurumlarla irtibata geçerek nasıl proje hazırlamaları gerektiği konusunda bilgi vermeleri gerektiğini de vurgulayan Vali Altıparmak, karşılıklı istişare ile önemli projeler üretilebileceğinin altını çizdi. Ülkemiz tarafından Avrupa Birliği fonlarına önemli oranda para aktarıldığına dikkat çeken Vali Ahmet Altıparmak, “ Avrupa Birliği tarafından bize ayrılan fonun yüzde 50’sini harcayamıyoruz. Şu anda daha yeni bu rakamın biraz üstüne çıkabildik. Herkes kendi sektörü ile ilgili proje havuzlarına baksın, o proje havuzlarından yüzlerce proje sunabilirsiniz. Birkaç personelin işi o olsun. Denizli bunu htirmeli. Sizlerin de bunu htirmeniz gerekiyor. Siz göreve gelmeden önce bir şeyler yapılmamış olabilir. Siz ‘Ben bu kadar proje yaptım’ diyebilmelisiniz. Hazineden size gelen kaynak belli. Bunun ötesinde bir şey yapmak gerekiyor. Bu kaynakta nihayetinde ülkenin elindeki bir değer. Bunu da kullanmamız lazım” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.