Vali Altıparmak Pamukkale’de İncelemelerde Bulundu

DENİZLİ 13.07.2016 - 09:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Vali Altıparmak Pamukkale’de İncelemelerde Bulundu

denizli haber / denizli 20 haber / Vali Altıparmak Pamukkale’de İncelemelerde Bulundu

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale’de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.   Pamukkale Kuzey Kapı’da Pamukkale Kaymakam Vekili Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ve Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilk olarak Kuzey Kapı giriş bölgesinde yapımı devam eden ziyaretçi kabul ve karşılama merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.   Ziyaretçi kabul ve karşılama merkezi inşaatının hızlandırılarak ihale şartnamesine sadık kalınmasını ve en kısa sürede tamamlanması talimatını veren Vali Altıparmak, daha sonra Hierapolis Antik Kentine geçti. Yaya olarak bölgenin tamamını inceleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, kazı ve restorasyon çalışmaları ile peyzaj hakkında da yetkililerden  bilgi aldı. Daha sonra Antik Havuzu ziyaret eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, havuz hakkında bilgi aldı. Burada turistlerle de sohbet eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, son olarak Pamukkale Travertenleri bölgesine geçti. Travertenlerin eskiye göre daha beyaz ve daha korunaklı olduğunu gözlemlediğini vurgulayan Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak,  gelecek kuşaklardan emanet aldığımız  UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale'mizin korunması  yönünde yapılan çalışmaların doğru olduğunu ifade etti  
denizli haber / denizli 20 haber / Vali Altıparmak Pamukkale’de İncelemelerde Bulundu

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale’de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

Pamukkale Kuzey Kapı’da Pamukkale Kaymakam Vekili Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ve Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilk olarak Kuzey Kapı giriş bölgesinde yapımı devam eden ziyaretçi kabul ve karşılama merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

 

Ziyaretçi kabul ve karşılama merkezi inşaatının hızlandırılarak ihale şartnamesine sadık kalınmasını ve en kısa sürede tamamlanması talimatını veren Vali Altıparmak, daha sonra Hierapolis Antik Kentine geçti. Yaya olarak bölgenin tamamını inceleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, kazı ve restorasyon çalışmaları ile peyzaj hakkında da yetkililerden  bilgi aldı. Daha sonra Antik Havuzu ziyaret eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, havuz hakkında bilgi aldı. Burada turistlerle de sohbet eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, son olarak Pamukkale Travertenleri bölgesine geçti. Travertenlerin eskiye göre daha beyaz ve daha korunaklı olduğunu gözlemlediğini vurgulayan Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak,  gelecek kuşaklardan emanet aldığımız  UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale'mizin korunması  yönünde yapılan çalışmaların doğru olduğunu ifade etti

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.