Vali Altıparmak, Tataristan Sağlık Bakanı Vafin İle Biraraya Geldi

GÜNDEM 14.12.2016 - 16:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Vali Altıparmak, Tataristan Sağlık Bakanı Vafin İle Biraraya Geldi

denizli haber / denizli 20 haber / Vali Altıparmak, Tataristan Sağlık Bakanı Vafin İle Biraraya Geldi

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki temsilcilerle bir araya geldi.   Pamukkale’nin Karahayıt Mahallesinde bulunan PAM Termal Otel’de düzenlenen etkinliğe; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ile Tataristan’dan gelen temsilciler katıldı.   Etkinlikte; öncelikle Denizli’nin termal sağlık alanındaki hizmetlerinden bahseden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Karahayıt’ın bu bağlamda merkez olduğunu vurguladı. Denizli’nin zengin yeraltı kaynaklarına sahip bir şehir olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, jeotermal enerjiyi en verimli şekilde kullanmak için Karahayıt Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projelerinin yapıldığını, önemli Kür Merkezlerinin bu bölgede bulunduğunu ifade etti. Termal tedavinin yanı sıra Denizli’nin çevre şehirlere sağlık alanında da hizmet verdiğini anlatan Vali Dr. Ahmet Altıparmak; “Denizli, sanayisi ve turizmi ile Türkiye’de önemli bir kent. Sanayi ve turizmin yanında termal sağlık alanında da Kentimiz merkezi bir konuma sahip. Termal tedavinin yanı sıra, İlimizde Devlet Hastanesi ve diğer özel sağlık kuruluşları, komşu kentlerden gelen hastalarımıza da hizmet veriyor” dedi.   Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Türkiye’ye daha önce ziyaretlerinin olduğunu hatırlatarak, son yıllarda sağlık alanında Türkiye’de önemli bir ivme kazanıldığını takip ettiklerini söyleyerek şunları söyledi; “Böyle büyük değişimler ve ilerlemeler sadece siyasi irade ile olur. Tataristan’da bizde yöneticilerimizden bu şekilde bir destek görüyoruz. Bütün bunlar bir ülkenin halkının sağlığına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Kür Merkezi Projelerinizin başarılı bir şekilde uygulamaya konulmasını diliyorum.”   Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki temsilciler, İlimizdeki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacak ve yetkililerden bilgi alacaklar.   
denizli haber / denizli 20 haber / Vali Altıparmak, Tataristan Sağlık Bakanı Vafin İle Biraraya Geldi

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki temsilcilerle bir araya geldi.

 

Pamukkale’nin Karahayıt Mahallesinde bulunan PAM Termal Otel’de düzenlenen etkinliğe; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ile Tataristan’dan gelen temsilciler katıldı.

 

Etkinlikte; öncelikle Denizli’nin termal sağlık alanındaki hizmetlerinden bahseden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Karahayıt’ın bu bağlamda merkez olduğunu vurguladı. Denizli’nin zengin yeraltı kaynaklarına sahip bir şehir olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, jeotermal enerjiyi en verimli şekilde kullanmak için Karahayıt Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projelerinin yapıldığını, önemli Kür Merkezlerinin bu bölgede bulunduğunu ifade etti. Termal tedavinin yanı sıra Denizli’nin çevre şehirlere sağlık alanında da hizmet verdiğini anlatan Vali Dr. Ahmet Altıparmak; “Denizli, sanayisi ve turizmi ile Türkiye’de önemli bir kent. Sanayi ve turizmin yanında termal sağlık alanında da Kentimiz merkezi bir konuma sahip. Termal tedavinin yanı sıra, İlimizde Devlet Hastanesi ve diğer özel sağlık kuruluşları, komşu kentlerden gelen hastalarımıza da hizmet veriyor” dedi.

 

Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Türkiye’ye daha önce ziyaretlerinin olduğunu hatırlatarak, son yıllarda sağlık alanında Türkiye’de önemli bir ivme kazanıldığını takip ettiklerini söyleyerek şunları söyledi; “Böyle büyük değişimler ve ilerlemeler sadece siyasi irade ile olur. Tataristan’da bizde yöneticilerimizden bu şekilde bir destek görüyoruz. Bütün bunlar bir ülkenin halkının sağlığına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Kür Merkezi Projelerinizin başarılı bir şekilde uygulamaya konulmasını diliyorum.”

 

Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki temsilciler, İlimizdeki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacak ve yetkililerden bilgi alacaklar. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.