Vali Hasan Karahan’ın Anneler Günü Mesajı

GÜNDEM 12.05.2018 - 09:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Vali Hasan Karahan’ın Anneler Günü Mesajı

Vali Hasan Karahan, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Karahan; “Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en değerlisidir. Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır” dedi.   Vali Karahan; “Sevgi ve şefkatle, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz toplum hayatımızın temel direğini oluşturmaktadır. Annelerimiz yüreğinde her zaman sonsuz sevgi, sabır ve fedakârlık taşıyan, sevgileriyle hep yanımızda olan en değerli varlıklarımızdır.   Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneler; hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. Bizleri biz yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yeşertilip yaşatılmasında; kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde; toplumun şekillendirilmesinde; geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay annelerimizindir.   Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" hadis-i şerifiyle payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde bir kılavuz görevi gören annelerimizin hakkı hiç bir şekilde ödenemez.   Bu yönüyle annelik, çocuklarına adanmış bir hayatın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın ve sabrın adıdır. Bununla birlikte anneler, çocukların kendisini özdeşleştirdiği ve örnek aldığı rol modeldir. Bu nedenle annelerimize kendilerini geliştirmeleri için en iyi imkânların sunulması, toplumsal hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, esasen çocuklarımıza, ülkemizin yarınlarına destek vermek ve sahip çıkmak anlamına gelecektir.   Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en değerlisidir. Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır. Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için de en değerli hazinedir. Annelerimizi, yılın sadece bir gününde değil her gününde hatırlamalı, hoş tutmalı, sevgi ve saygımızı daima göstermeliyiz.   Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmetle anıyorum..

Vali Hasan Karahan, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Karahan; “Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en değerlisidir. Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır” dedi.

 

Vali Karahan; “Sevgi ve şefkatle, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz toplum hayatımızın temel direğini oluşturmaktadır. Annelerimiz yüreğinde her zaman sonsuz sevgi, sabır ve fedakârlık taşıyan, sevgileriyle hep yanımızda olan en değerli varlıklarımızdır.

 

Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneler; hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. Bizleri biz yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yeşertilip yaşatılmasında; kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde; toplumun şekillendirilmesinde; geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay annelerimizindir.

 

Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" hadis-i şerifiyle payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde bir kılavuz görevi gören annelerimizin hakkı hiç bir şekilde ödenemez.

 

Bu yönüyle annelik, çocuklarına adanmış bir hayatın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın ve sabrın adıdır. Bununla birlikte anneler, çocukların kendisini özdeşleştirdiği ve örnek aldığı rol modeldir. Bu nedenle annelerimize kendilerini geliştirmeleri için en iyi imkânların sunulması, toplumsal hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, esasen çocuklarımıza, ülkemizin yarınlarına destek vermek ve sahip çıkmak anlamına gelecektir.

 

Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en değerlisidir. Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır. Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için de en değerli hazinedir. Annelerimizi, yılın sadece bir gününde değil her gününde hatırlamalı, hoş tutmalı, sevgi ve saygımızı daima göstermeliyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmetle anıyorum..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.