Vali Karahan'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Mesajı

DENİZLİ 10.12.2018 - 12:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Vali Karahan'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Mesajı

Vali Hasan Karahan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.   Vali Karahan; "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 70 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edilmiştir."İnsanların doğuştan hür ve eşit olduğu" hakikatine dayanan Evrensel Beyannamenin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık günü,  Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.   İnsanlık tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşam hakkı başta olmak üzere ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi hak ve özgürlükleri güvence altına alan yasal bir teminattır. Ayrıca, dünyanın özgürlük, adalet ve barış için yaşanacak bir yer haline getirilmesi için milletlerin ve devletlerin ortak iradesini belirtir.   Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan ve tarihi boyunca farklı kültürlere, farklı dinlere kucak açarak dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuş ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olmuştur.   İnsan haklarının temelinde, evrensel değerler olan bireye saygı ve bireysel özgürlükler bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın insan olmaktan dolayı sahip olduğu haklar, Devletimizin ve hukukun güvencesi altındadır. İnsanın en temel hakkı olan yaşama, düşünce, çalışma, eğitim gibi bir dizi özgürlüğü Anayasamızda değişmez kurallara bağlanarak, yasal güvence altına alınmıştır.   Günümüzde maalesef hala dünyanın farklı yerlerinde en temel insan hakları ihlal edilmekte ve milyonlarca insan bu haklardan mahrum halde yaşamaktadır. Hak ve hürriyetlerin dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun herkes için olduğu gerçeğinin sadece sözle değil özünde de kabul edilip yaşatılması gerekmektedir.   Devletimiz; insan haklarının ülkemizde, beyannamenin ruhuna uygun olarak en etkin şekilde hayata geçirilmesi noktasında gösterdiği hassasiyeti; dünyanın neresinde olursa olsun en temel insan haklarından dahi yoksun durumda bulunan tüm dünya milletlerine de sahip çıkarak küresel ölçekte de sergilemeye devam etmektedir.   Bu vesile ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa, milletimize; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Vali Hasan Karahan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

 

Vali Karahan; "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 70 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edilmiştir."İnsanların doğuştan hür ve eşit olduğu" hakikatine dayanan Evrensel Beyannamenin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık günü,  Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

İnsanlık tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşam hakkı başta olmak üzere ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi hak ve özgürlükleri güvence altına alan yasal bir teminattır. Ayrıca, dünyanın özgürlük, adalet ve barış için yaşanacak bir yer haline getirilmesi için milletlerin ve devletlerin ortak iradesini belirtir.

 

Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan ve tarihi boyunca farklı kültürlere, farklı dinlere kucak açarak dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuş ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olmuştur.

 

İnsan haklarının temelinde, evrensel değerler olan bireye saygı ve bireysel özgürlükler bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın insan olmaktan dolayı sahip olduğu haklar, Devletimizin ve hukukun güvencesi altındadır. İnsanın en temel hakkı olan yaşama, düşünce, çalışma, eğitim gibi bir dizi özgürlüğü Anayasamızda değişmez kurallara bağlanarak, yasal güvence altına alınmıştır.

 

Günümüzde maalesef hala dünyanın farklı yerlerinde en temel insan hakları ihlal edilmekte ve milyonlarca insan bu haklardan mahrum halde yaşamaktadır. Hak ve hürriyetlerin dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun herkes için olduğu gerçeğinin sadece sözle değil özünde de kabul edilip yaşatılması gerekmektedir.

 

Devletimiz; insan haklarının ülkemizde, beyannamenin ruhuna uygun olarak en etkin şekilde hayata geçirilmesi noktasında gösterdiği hassasiyeti; dünyanın neresinde olursa olsun en temel insan haklarından dahi yoksun durumda bulunan tüm dünya milletlerine de sahip çıkarak küresel ölçekte de sergilemeye devam etmektedir.

 

Bu vesile ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa, milletimize; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.