Vali Karahan’dan 19 Eylül Gazileri Anma Günü Mesajı

GÜNDEM 18.09.2019 - 15:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Vali Karahan’dan 19 Eylül Gazileri Anma Günü Mesajı

Vali Hasan Karahan, 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı. Karahan; “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.   Karahan; “Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır:   “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.”   Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugün de birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir.   Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz.    Bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.            

Vali Hasan Karahan, 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı. Karahan; “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Karahan; “Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır:

 

“Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.”

 

Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugün de birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir.

 

Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz.

 

 Bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.