Vali Karahan'dan Merkezi Sınav ve Bursluluk Sınavı ile ilgili açıklama!

EĞİTİM 01.06.2018 - 09:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Vali Karahan'dan Merkezi Sınav ve Bursluluk Sınavı ile ilgili açıklama!

Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından yapılan yazılı açıklamada, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav ve ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ile ilgili bilgiler verdi.   Vali Hasan Karahan tarafından yapılan duyuruda; “02 Haziran 2018 tarihinde 8. Sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (MS) ve 03 Haziran 2018 tarihinde de 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.   Merkezi sınav sayısal ve sözel bölüm halinde yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile saat 09.30 ve 11.30’da, İOKBS ise saat 10.00’da yapılacaktır.   Merkezi Sınava İlimizden toplam 11.897 sekizinci sınıf öğrencisi katılacaktır. Sınav il genelinde 41 okulda gerçekleştirilecektir. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına ise İlimizden toplam 15.779 öğrenci katılacaktır. Sınav il genelinde 55 okulda gerçekleştirilecektir.   Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavlarda başarılı olacaklarına yürekten inanıyor, başarılar diliyorum.   Denizli Valiliği olarak sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. İlimizde yapılacak olan söz konusu sınavlar öğrencilerimizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğinden, tüm vatandaşlarımızdan da  02 Haziran 2018 Cumartesi ve 03 Haziran 2018 Pazar günü 09.00 ile 13.00 saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek tüm durumlardan kaçınarak, siren veya korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica ediyorum” dedi..

Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından yapılan yazılı açıklamada, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav ve ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ile ilgili bilgiler verdi.

 

Vali Hasan Karahan tarafından yapılan duyuruda; “02 Haziran 2018 tarihinde 8. Sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (MS) ve 03 Haziran 2018 tarihinde de 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

 

Merkezi sınav sayısal ve sözel bölüm halinde yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile saat 09.30 ve 11.30’da, İOKBS ise saat 10.00’da yapılacaktır.

 

Merkezi Sınava İlimizden toplam 11.897 sekizinci sınıf öğrencisi katılacaktır. Sınav il genelinde 41 okulda gerçekleştirilecektir. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına ise İlimizden toplam 15.779 öğrenci katılacaktır. Sınav il genelinde 55 okulda gerçekleştirilecektir.

 

Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavlarda başarılı olacaklarına yürekten inanıyor, başarılar diliyorum.

 

Denizli Valiliği olarak sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. İlimizde yapılacak olan söz konusu sınavlar öğrencilerimizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğinden, tüm vatandaşlarımızdan da  02 Haziran 2018 Cumartesi ve 03 Haziran 2018 Pazar günü 09.00 ile 13.00 saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek tüm durumlardan kaçınarak, siren veya korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica ediyorum” dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.