Vali Karahan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

DENİZLİ 03.06.2019 - 12:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Vali Karahan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Denizli Valisi Hasan Karahan, Ramazan Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.   Vali Karahan; “Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği bu manevi ayı, gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken; bu uğurlama yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince, umuda ve birlikteliğe bırakmaktadır. Bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir.   Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.   Unutulmamalıdır ki bizler çok önemli bir coğrafyada yaşayan ve geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip bir milletiz. Zira bu topraklar; Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Yunus Emre’lerin, Mevlana’ların, Ahi Evranların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil, gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur.  Bu itibarla geçmişimizin bu büyük potansiyelini yarınlara taşıma adına önemli misyonu bir araya getiren bayramların huzur ve coşku içerisinde geçmesi yegâne temennimizdir. Bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesi olur.   Sevdikleri ile bayramı birlikte yaşama adına yola çıkacak değerli sürücülerimizden, bayram sevincini sevdikleri ve bizler açısından hüzne dönüştürmemeleri için trafik kurallarına riayet ederek azami düzeyde dikkat etmelerini bilhassa rica ediyorum.   Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Ramazan Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

 

Vali Karahan; “Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği bu manevi ayı, gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken; bu uğurlama yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince, umuda ve birlikteliğe bırakmaktadır. Bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir.

 

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

 

Unutulmamalıdır ki bizler çok önemli bir coğrafyada yaşayan ve geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip bir milletiz. Zira bu topraklar; Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Yunus Emre’lerin, Mevlana’ların, Ahi Evranların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil, gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur.  Bu itibarla geçmişimizin bu büyük potansiyelini yarınlara taşıma adına önemli misyonu bir araya getiren bayramların huzur ve coşku içerisinde geçmesi yegâne temennimizdir. Bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesi olur.

 

Sevdikleri ile bayramı birlikte yaşama adına yola çıkacak değerli sürücülerimizden, bayram sevincini sevdikleri ve bizler açısından hüzne dönüştürmemeleri için trafik kurallarına riayet ederek azami düzeyde dikkat etmelerini bilhassa rica ediyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.