Vali Karahan Tavas İlçesini Ziyaret Etti

DENİZLİ 06.11.2019 - 19:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Vali Karahan Tavas İlçesini Ziyaret Etti

Vali Hasan Karahan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tavas ilçesine gitti. Vali Karahan, Tavas ilçesi ziyareti kapsamında ilk olarak Kızılcabölük Mahallesinde düzenlenen Kızılcabölük El İşlemeleri Kursu, El Sanatları Sergisi Açılışı ve Kursiyerlere Belge Dağıtım Törenine katıldı.   Törene; Vali Hasan Karahan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Kaptan, Kurum Amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.     Düzenlenen törende kursu başarıyla bitiren kursiyerlere belgelerini veren Vali Karahan yaptığı konuşmada;” Kızılcabölük geçmişten beri dokumanın önemli merkezlerinden birisi. Geleneksel dokuma yaşatılıyor bizler de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. O eski anneannelerimizin, babaannelerimizin ürettiği eserleri günümüze taşınması, bugünde benzerlerinin yapılabileceğini göstermesi açısından bu tür kurs ve faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada da örnek bir kurs açılışı var. Emeği geçen herkese en başta da katılımcı kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’de dokuma sektörünün önemli bir markasıyız. İnşallah daha da gelişip dünya çapında olmasını arzu ederiz” dedi.     Açılışın ardından kursiyerler tarafından üretilen el işlemelerinin sergilendiği ‘Sandıktan Günümüze Motifler’ isimli sergiyi gezen Vali Karahan burada sergilenen el sanatları hakkında bilgi aldı.     Törenin ardından Hanife Ahmet Paralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen Vali Karahan, burada sınıfları dolaşarak öğrencilerle biraraya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Sayın Valimiz, öğretmenlerle de görüşerek sorunlarını dinledi.     Okul ziyaretinin ardından Kızılcabölük mahallesinde bulanan Dodurga Tekstil’ i ziyaret eden Vali Karahan iş yeri sahibi Ahmet Dobulga’dan işletme hakkında bilgi alarak ürünleri inceledi.     Vali Karahan Tavas ilçe gezilerinden Tavas Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Recep Öztürk, Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ve diğer ilçe protokolü tarafından karşılanan Sayın Valimiz, Kaymakam Öztürk’ten İlçenin genel durumu ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.     Vali Karahan Kaymakamlık ziyaretinin ardından Tavas Belediyesini ziyaret etti. Başkan Hüseyin İnamlık ve Belediye personeli tarafından karşılanan Vali Karahan, Başkan İnamlık’tan Belediyenin İlçede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

Vali Hasan Karahan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tavas ilçesine gitti. Vali Karahan, Tavas ilçesi ziyareti kapsamında ilk olarak Kızılcabölük Mahallesinde düzenlenen Kızılcabölük El İşlemeleri Kursu, El Sanatları Sergisi Açılışı ve Kursiyerlere Belge Dağıtım Törenine katıldı.

 

Törene; Vali Hasan Karahan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Kaptan, Kurum Amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Düzenlenen törende kursu başarıyla bitiren kursiyerlere belgelerini veren Vali Karahan yaptığı konuşmada;” Kızılcabölük geçmişten beri dokumanın önemli merkezlerinden birisi. Geleneksel dokuma yaşatılıyor bizler de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. O eski anneannelerimizin, babaannelerimizin ürettiği eserleri günümüze taşınması, bugünde benzerlerinin yapılabileceğini göstermesi açısından bu tür kurs ve faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada da örnek bir kurs açılışı var. Emeği geçen herkese en başta da katılımcı kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’de dokuma sektörünün önemli bir markasıyız. İnşallah daha da gelişip dünya çapında olmasını arzu ederiz” dedi.

 

 

Açılışın ardından kursiyerler tarafından üretilen el işlemelerinin sergilendiği ‘Sandıktan Günümüze Motifler’ isimli sergiyi gezen Vali Karahan burada sergilenen el sanatları hakkında bilgi aldı.

 

 

Törenin ardından Hanife Ahmet Paralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen Vali Karahan, burada sınıfları dolaşarak öğrencilerle biraraya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Sayın Valimiz, öğretmenlerle de görüşerek sorunlarını dinledi.

 

 

Okul ziyaretinin ardından Kızılcabölük mahallesinde bulanan Dodurga Tekstil’ i ziyaret eden Vali Karahan iş yeri sahibi Ahmet Dobulga’dan işletme hakkında bilgi alarak ürünleri inceledi.

 

 

Vali Karahan Tavas ilçe gezilerinden Tavas Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Recep Öztürk, Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ve diğer ilçe protokolü tarafından karşılanan Sayın Valimiz, Kaymakam Öztürk’ten İlçenin genel durumu ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.

 

 

Vali Karahan Kaymakamlık ziyaretinin ardından Tavas Belediyesini ziyaret etti. Başkan Hüseyin İnamlık ve Belediye personeli tarafından karşılanan Vali Karahan, Başkan İnamlık’tan Belediyenin İlçede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.