Valilik ve Başsavcılık arasında 'Denetimli Serbestlik İşbirliği’ protokolü imzalandı

DENİZLİ 13.02.2018 - 17:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Valilik ve Başsavcılık arasında 'Denetimli Serbestlik İşbirliği’ protokolü imzalandı

Denizli Valiliğine bağlı tüm merkez ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşlarda denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan hükümlülerin Kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalıştırılmalarına ilişkin İşbirliği Protokolü Vali Hasan Karahan ve Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz tarafından imzalandı.   Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen protokole; Vali Hasan Karahan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz katıldı.   Denizli Valiliği ile Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı arasında haklarında kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamayı ve yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, sosyalleşmelerini teşvik etmeyi, toplumu suça karşı korumayı, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırma amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.   Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz; Denetimli Serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin gerek kamu cezalarının infazında gerekse de ihtiyaç duydukları desteğin sağlanmasında bu protokolün faydalı olacağını ifade etti.   Protokol hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Hasan Karahan, işbirliği protokolünün TCK ve CMK’nın ilgili maddeleri ile Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği'nin 'İşbirliği Protokolü' çerçevesinde hazırlandığını, protokolle Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında kamuya ait işlerde çalışmalarına karar verilen hükümlülerin belirlenmesi, işe yerleştirilmeleri, iş denetimleri, kontrolleri gibi konularda kurumlar arası işbirliği şartlarının düzenlendiğini belirtti.   Denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan kişiler;  adliye, okul, cami vb kamu kurum ve kuruluşlarında kamu yararına ücretsiz çalıştırılarak hem kurumların personel ihtiyaçları giderilmekte hem de yükümlüler kendilerini daha faydalı hmektedirler. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği sayesinde de kendi işlerini bulma, iş kurma, hukuki, mesleki, ahlaki ve psikososyal destek almaları sağlanmaktadır.

Denizli Valiliğine bağlı tüm merkez ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşlarda denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan hükümlülerin Kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalıştırılmalarına ilişkin İşbirliği Protokolü Vali Hasan Karahan ve Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz tarafından imzalandı.

 

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen protokole; Vali Hasan Karahan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz katıldı.

 

Denizli Valiliği ile Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı arasında haklarında kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamayı ve yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, sosyalleşmelerini teşvik etmeyi, toplumu suça karşı korumayı, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırma amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz; Denetimli Serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin gerek kamu cezalarının infazında gerekse de ihtiyaç duydukları desteğin sağlanmasında bu protokolün faydalı olacağını ifade etti.

 

Protokol hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Hasan Karahan, işbirliği protokolünün TCK ve CMK’nın ilgili maddeleri ile Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği'nin 'İşbirliği Protokolü' çerçevesinde hazırlandığını, protokolle Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında kamuya ait işlerde çalışmalarına karar verilen hükümlülerin belirlenmesi, işe yerleştirilmeleri, iş denetimleri, kontrolleri gibi konularda kurumlar arası işbirliği şartlarının düzenlendiğini belirtti.

 

Denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan kişiler;  adliye, okul, cami vb kamu kurum ve kuruluşlarında kamu yararına ücretsiz çalıştırılarak hem kurumların personel ihtiyaçları giderilmekte hem de yükümlüler kendilerini daha faydalı hmektedirler. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği sayesinde de kendi işlerini bulma, iş kurma, hukuki, mesleki, ahlaki ve psikososyal destek almaları sağlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.