Vatandaşlar işini sağlama aldı

DENİZLİ 14.12.2016 - 07:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Vatandaşlar işini sağlama aldı

denizli haber / denizli 20 haber / Vatandaşlar işini sağlama aldı

Denizli 'de bu sabah erken saatlerde Emniyet Müdürlüğü önünde oluşan kuyruğun nedeni belli oldu. Vatandaşlar yetkililerin tüm uyarılarına rağmen işini şansa bırakmadı. Yeni ehliyet için kuyruğa girdi.   Mevcut ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni ehliyetler ile değiştirilmeye başladı. Yeni ehliyetler uluslararası standartlara uygun olduğu için 84 ülkede geçerli olacak. Son günlerde yeni ehliyetler ile ilgili ortaya atılan rapor parası iddiası, sürücü belgesini değiştirmeyi düşünenler arasında kafa karışıklığına neden oldu.   SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN MESAJ “Ehliyeti olan arkadaşlar 31 Aralık 2016 tarihine kadar aile hekiminden aldığınız sağlık raporu, 4 adet biyometrik resim ve halk bankasına yatıracağınız 15 tl ücretin makbuzu ile yenileyebilirsiniz. Aksi takdirde 2017 1 ocaktan itibaren hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuyla yenilemek zorunda kalacaksınız 350-400 tl olacak. Herkese bildirin.”   2017'DE YENİ SÜRÜCÜ BELGESİ SAĞLIK RAPORU ÜCRETİ ARTACAK MI? Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2020 yılının sonuna kadar ehliyetini yenilemek isteyenlerin cebinden 15 TL'den başka herhangi masrafın çıkmayacak. Ancak aldığınız yeni sürücü belgesini kaybederseniz, yenisini almak için 128.50 TL ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz. Kısacası ehliyetini yenilemek isteyenler, 2020 yılının sonuna kadar kart ücreti ve vakıf payı haricinde herhangi bir ilave ücret ödenmeyecek.   VATANDAŞLAR İŞİNİ ŞANSA BIRAKMADI Sosyal medya ve Whatsapp gruplarında hızla yayılan ve geniş kitleleri ilgilendiren diğer tüm mesajlar gibi, yeni ehliyetler ile ilgili bu mesaj da asparagas (yalan haber) denilen cinsten diyebiliriz.   Ancak vatandaşlar işi sağlama almak adına bu sabah saat 05.00 sularında Denizli Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. Uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar mesai saatinin gelmesini bekledi. Yaklaşık 150-200 kişilik kuyruk oluşturan vatandaşlar, kapıların açılması ile binaya giriş yaparak işlem yaptırmak için sıra aldı. Alınan son bilgiye göre ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların Emniyet Müdürlüğü binasına gelmeye devam ettiği belirtildi.      
denizli haber / denizli 20 haber / Vatandaşlar işini sağlama aldı

Denizli 'de bu sabah erken saatlerde Emniyet Müdürlüğü önünde oluşan kuyruğun nedeni belli oldu. Vatandaşlar yetkililerin tüm uyarılarına rağmen işini şansa bırakmadı. Yeni ehliyet için kuyruğa girdi.

 

Mevcut ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni ehliyetler ile değiştirilmeye başladı. Yeni ehliyetler uluslararası standartlara uygun olduğu için 84 ülkede geçerli olacak. Son günlerde yeni ehliyetler ile ilgili ortaya atılan rapor parası iddiası, sürücü belgesini değiştirmeyi düşünenler arasında kafa karışıklığına neden oldu.

 

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN MESAJ

“Ehliyeti olan arkadaşlar 31 Aralık 2016 tarihine kadar aile hekiminden aldığınız sağlık raporu, 4 adet biyometrik resim ve halk bankasına yatıracağınız 15 tl ücretin makbuzu ile yenileyebilirsiniz. Aksi takdirde 2017 1 ocaktan itibaren hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuyla yenilemek zorunda kalacaksınız 350-400 tl olacak. Herkese bildirin.”

 

2017'DE YENİ SÜRÜCÜ BELGESİ SAĞLIK RAPORU ÜCRETİ ARTACAK MI?

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2020 yılının sonuna kadar ehliyetini yenilemek isteyenlerin cebinden 15 TL'den başka herhangi masrafın çıkmayacak. Ancak aldığınız yeni sürücü belgesini kaybederseniz, yenisini almak için 128.50 TL ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz. Kısacası ehliyetini yenilemek isteyenler, 2020 yılının sonuna kadar kart ücreti ve vakıf payı haricinde herhangi bir ilave ücret ödenmeyecek.

 

VATANDAŞLAR İŞİNİ ŞANSA BIRAKMADI

Sosyal medya ve Whatsapp gruplarında hızla yayılan ve geniş kitleleri ilgilendiren diğer tüm mesajlar gibi, yeni ehliyetler ile ilgili bu mesaj da asparagas (yalan haber) denilen cinsten diyebiliriz.

 

Ancak vatandaşlar işi sağlama almak adına bu sabah saat 05.00 sularında Denizli Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. Uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar mesai saatinin gelmesini bekledi. Yaklaşık 150-200 kişilik kuyruk oluşturan vatandaşlar, kapıların açılması ile binaya giriş yaparak işlem yaptırmak için sıra aldı. Alınan son bilgiye göre ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların Emniyet Müdürlüğü binasına gelmeye devam ettiği belirtildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.