Yabanci işçi çaliştirma mevzuati ve uygulamasi Denizli’de yapildi

EKONOMİ 24.10.2018 - 11:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yabanci işçi çaliştirma mevzuati ve uygulamasi Denizli’de yapildi

Yabancı İşçi Çalıştırma Mevzuatı ve Uygulaması ile Türkiye’deki Uluslararası Koruma (UK) Başvuru ve Statü Sahipleri için İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.     Denizli Sanayi Odası’nın yerel ortak olarak yer aldığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü Ankara Ofisi ortaklığında 23 Ekim Salı günü Denizli Dedeman Park Otel’de, Yabancı İşçi Çalıştırma Mevzuatı ve Uygulaması ile Türkiye’deki Uluslararası Koruma (UK) Başvuru ve Statü Sahipleri için İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Toplantısı’ gerçekleştirildi.     Toplantıya işverenler yanında, Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Denizli PERYÖN’ün katkılarıyla birçok mali müşavir ve insan kaynakları uzmanı da katıldı. Toplantı, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ. Okan Konyalıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.Açılış konuşmasının ardından Uluslararası Çalışma Örgütü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuşmalarıyla ve ILO Türkiye Ofisi, Denizli İl Göç Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sunumları ile devam etti.   Sunumlarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “Yabancı İşçi Çalıştırma Mevzuatı”nı, Denizli İl Göç Müdürlüğü Türkiye’deki yabancılar ve ülkemizdeki statülerini, ILO Türkiye Ofisi ise projenin amacı olan uluslararası koruma başvuru ve statü sahibi yabancılara yönelik güvenilir bilgi tabanı geliştirme, geçimlerini sağlamalarına ve insana yakışır iş olanaklarına erişimlerine katkıda bulunma ve yerel halkla uyumuna destek olma konuları hakkında bilgi verildi.   Bu doğrultuda pilot illerde ilgili kamu kurumları, sivil toplu kuruluşları ve işverenlere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenmeye devam edeceği bildirildi.   Toplantı, konuşmaların ardından firma temsilcilerinden gelen soru cevap bölümüyle son buldu.

Yabancı İşçi Çalıştırma Mevzuatı ve Uygulaması ile Türkiye’deki Uluslararası Koruma (UK) Başvuru ve Statü Sahipleri için İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.

 

 

Denizli Sanayi Odası’nın yerel ortak olarak yer aldığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü Ankara Ofisi ortaklığında 23 Ekim Salı günü Denizli Dedeman Park Otel’de, Yabancı İşçi Çalıştırma Mevzuatı ve Uygulaması ile Türkiye’deki Uluslararası Koruma (UK) Başvuru ve Statü Sahipleri için İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Toplantısı’ gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıya işverenler yanında, Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Denizli PERYÖN’ün katkılarıyla birçok mali müşavir ve insan kaynakları uzmanı da katıldı. Toplantı, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ. Okan Konyalıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.Açılış konuşmasının ardından Uluslararası Çalışma Örgütü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuşmalarıyla ve ILO Türkiye Ofisi, Denizli İl Göç Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sunumları ile devam etti.

 

Sunumlarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “Yabancı İşçi Çalıştırma Mevzuatı”nı, Denizli İl Göç Müdürlüğü Türkiye’deki yabancılar ve ülkemizdeki statülerini, ILO Türkiye Ofisi ise projenin amacı olan uluslararası koruma başvuru ve statü sahibi yabancılara yönelik güvenilir bilgi tabanı geliştirme, geçimlerini sağlamalarına ve insana yakışır iş olanaklarına erişimlerine katkıda bulunma ve yerel halkla uyumuna destek olma konuları hakkında bilgi verildi.

 

Bu doğrultuda pilot illerde ilgili kamu kurumları, sivil toplu kuruluşları ve işverenlere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenmeye devam edeceği bildirildi.

 

Toplantı, konuşmaların ardından firma temsilcilerinden gelen soru cevap bölümüyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.