Yabancıya, Gurbetçiye KDV'siz Konut Düzenlemesi Başbakanlık'ta

EKONOMİ 08.04.2017 - 09:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yabancıya, Gurbetçiye KDV'siz Konut Düzenlemesi Başbakanlık'ta

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına konut satışında KDV istisnasını da içeren düzenlemeyi Başbakanlığa gönderdiklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurtdışında yaşayan vatandaşlarla yurtdışındaki yerleşiklerin Türkiye'den alacakları konut veya işyerleri için getirilen KDV istisnası uygulamasına ilişkin açıklamaların yer aldığı tebliği Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.   KONUT VE İŞ YERİ ALIMLARINDA KDV İSTİSNASI SAĞLANACAK Ağbal, geçen ay yürürlüğe giren kanunla yurtdışında yerleşik kişiler ve yurtdışında çalışan vatandaşlara konut ve iş yeri alımlarında KDV istisnası sağladıklarını hatırlattı.   DÜZENLEME BAŞBAKANLIK'TA Bu istisnanın uygulamasına ilişkin açıklamaları içeren düzenlemeyi tamamladıklarını belirten Ağbal, "Söz konusu istisnanın uygulama esaslarını açıklayan KDV Genel Tebliğini Başbakanlığa gönderdik. Tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, uygulamada yaşanması muhtemel tereddütler giderilmiş olacak" dedi.   DÖVİZLE ÖDEME ŞARTI Teklife göre yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.   1 YIL SATAMAYACAKLAR KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlar bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına konut satışında KDV istisnasını da içeren düzenlemeyi Başbakanlığa gönderdiklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurtdışında yaşayan vatandaşlarla yurtdışındaki yerleşiklerin Türkiye'den alacakları konut veya işyerleri için getirilen KDV istisnası uygulamasına ilişkin açıklamaların yer aldığı tebliği Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

 

KONUT VE İŞ YERİ ALIMLARINDA KDV İSTİSNASI SAĞLANACAK

Ağbal, geçen ay yürürlüğe giren kanunla yurtdışında yerleşik kişiler ve yurtdışında çalışan vatandaşlara konut ve iş yeri alımlarında KDV istisnası sağladıklarını hatırlattı.

 

DÜZENLEME BAŞBAKANLIK'TA

Bu istisnanın uygulamasına ilişkin açıklamaları içeren düzenlemeyi tamamladıklarını belirten Ağbal, "Söz konusu istisnanın uygulama esaslarını açıklayan KDV Genel Tebliğini Başbakanlığa gönderdik. Tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, uygulamada yaşanması muhtemel tereddütler giderilmiş olacak" dedi.

 

DÖVİZLE ÖDEME ŞARTI

Teklife göre yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

 

1 YIL SATAMAYACAKLAR

KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlar bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.