Yağışlar Denizli Barajlarını doldurdu

DENİZLİ 20.06.2018 - 17:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yağışlar Denizli Barajlarını doldurdu

Denizli'de özellikle Haziran'da yağan yağışların ilde bulunan barajları büyük oranda doldurdu. Bazı barajlar yüzde 100 oranında doldu.   Denizli'de özellikle son zamanlarda etkili olan yağışlar tarım ürünlerinde olumsuz etkilere yol açmasının yanında, ildeki baraj ve göletleri olumlu yönde etkiledi. Denizli’nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları son yağışlarla yükseldi. Denizli Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümler sonucunda ilde bulunan baraj ve göletteki su rezervlerinin arttığı belirlendi. Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamaya göre artış oranının en fazla Buldan ilçesi Yenicekent Mahallesinde bulunan Cindere Barajında tespit edildi. Cindere Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 98 oranında belirlendiğini belirten Vali Karahan, "İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajında ise doluluk oranının yüzde 93 oranında, Işıklı gölünde yüzde 65,9 oranında ve Adıgüzel Barajının da yüzde 35,6 doluluk oranında olduğu belirlendi. 14.06.2018 tarihinde Işıklı Gölündeki su hacmi 151 milyon metreküp iken 20.06.2018 tarihinde 4 milyon metreküp artışla 155 milyon metreküp, yine aynı tarihler arasında Adıgüzel Barajındaki su hacmi ise 379 milyon metreküp iken 3 milyon metreküp artışla 382 milyon metreküpe ulaşmıştır" dedi.

Denizli'de özellikle Haziran'da yağan yağışların ilde bulunan barajları büyük oranda doldurdu. Bazı barajlar yüzde 100 oranında doldu.

 

Denizli'de özellikle son zamanlarda etkili olan yağışlar tarım ürünlerinde olumsuz etkilere yol açmasının yanında, ildeki baraj ve göletleri olumlu yönde etkiledi. Denizli’nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları son yağışlarla yükseldi. Denizli Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümler sonucunda ilde bulunan baraj ve göletteki su rezervlerinin arttığı belirlendi. Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamaya göre artış oranının en fazla Buldan ilçesi Yenicekent Mahallesinde bulunan Cindere Barajında tespit edildi. Cindere Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 98 oranında belirlendiğini belirten Vali Karahan, "İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajında ise doluluk oranının yüzde 93 oranında, Işıklı gölünde yüzde 65,9 oranında ve Adıgüzel Barajının da yüzde 35,6 doluluk oranında olduğu belirlendi. 14.06.2018 tarihinde Işıklı Gölündeki su hacmi 151 milyon metreküp iken 20.06.2018 tarihinde 4 milyon metreküp artışla 155 milyon metreküp, yine aynı tarihler arasında Adıgüzel Barajındaki su hacmi ise 379 milyon metreküp iken 3 milyon metreküp artışla 382 milyon metreküpe ulaşmıştır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.