YAŞAMA 10 DAKİKA AYIR, KANSERE KARŞI KORUN

SAĞLIK 16.12.2016 - 09:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

YAŞAMA 10 DAKİKA AYIR, KANSERE KARŞI KORUN

denizli haber / denizli 20 haber / YAŞAMA 10 DAKİKA AYIR, KANSERE KARŞI KORUN

Tavas Belediyesi sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2016 yılı Ocak ayında, Tavas Belediyesi ve Tavas İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan, "Sağlık Kontrolü Taraması" protokolü gereğince bugüne kadar 1700 vatandaşı sağlık merkezlerine ulaştırdı.   Kansere Karşı En Büyük Mücadele Erken Teşhis Halkımızın sağlığı bizim için çok değerlidir ifadelerini kullanan,  Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Günümüzün en yaygın ve önemli bir sağlık sorunu haline gelen kanser, canlar almaya devam ediyor. Kansere karşı savaşın en büyük etkeni, erken teşhis ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesidir. İmzaladığımız protokolle 1 vatandaşımızın dahi erken teşhisle tedavisinin yapılmasını ön ayak olmak bizler için en büyük sevinç olur. Her hafta araçlarımız görevli personelle ve bayanları İlçe Sağlık Merkezi’ne ve Denizli Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e götürerek gerekli tetiklerini yaptırıyor.   Protokolümüzün amacı mahallelerde ikamet eden kadınlarımızı ilçeye getirerek Smear Testi taramasını gerçekleştirmektir. Ayrıca Denizli Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM)’e götürerek mamografi testlerini yaptırmaktır. Kanser tanısı ne kadar erken konursa, tedavisi o kadar erken başlar. Erken tedavinin başarıya ulaşma şansı da o kadar yüksektir. Biz kadınlara, "Yaşama 10 Dakika Ayır, Kansere Karşı Korun" diyoruz.   Böyle güzel bir çalışmanın içinde olmaktan son derece mutluyuz. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı seneler diliyorum. Proje, tamamlanıncaya kadar program dahilinde tüm mahallelerimizde devam edecek” dedi.  
denizli haber / denizli 20 haber / YAŞAMA 10 DAKİKA AYIR, KANSERE KARŞI KORUN

Tavas Belediyesi sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2016 yılı Ocak ayında, Tavas Belediyesi ve Tavas İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan, "Sağlık Kontrolü Taraması" protokolü gereğince bugüne kadar 1700 vatandaşı sağlık merkezlerine ulaştırdı.

 

Kansere Karşı En Büyük Mücadele Erken Teşhis

Halkımızın sağlığı bizim için çok değerlidir ifadelerini kullanan,  Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Günümüzün en yaygın ve önemli bir sağlık sorunu haline gelen kanser, canlar almaya devam ediyor. Kansere karşı savaşın en büyük etkeni, erken teşhis ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesidir. İmzaladığımız protokolle 1 vatandaşımızın dahi erken teşhisle tedavisinin yapılmasını ön ayak olmak bizler için en büyük sevinç olur. Her hafta araçlarımız görevli personelle ve bayanları İlçe Sağlık Merkezi’ne ve Denizli Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e götürerek gerekli tetiklerini yaptırıyor.

 

Protokolümüzün amacı mahallelerde ikamet eden kadınlarımızı ilçeye getirerek Smear Testi taramasını gerçekleştirmektir. Ayrıca Denizli Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM)’e götürerek mamografi testlerini yaptırmaktır. Kanser tanısı ne kadar erken konursa, tedavisi o kadar erken başlar. Erken tedavinin başarıya ulaşma şansı da o kadar yüksektir. Biz kadınlara, "Yaşama 10 Dakika Ayır, Kansere Karşı Korun" diyoruz.

 

Böyle güzel bir çalışmanın içinde olmaktan son derece mutluyuz. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı seneler diliyorum. Proje, tamamlanıncaya kadar program dahilinde tüm mahallelerimizde devam edecek” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.