Yasin Öztürk: “ Acıpayam’ı AFET Bölgesi ilan edecek misiniz?”

SİYASET 28.03.2019 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yasin Öztürk: “ Acıpayam’ı AFET Bölgesi ilan edecek misiniz?”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün Acıpayam’da meydana gelen deprem ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplamasını istediği soru önergesini TBMM sundu. Öztürk Acıpayam’da meydana gelen depremlerden dolayı bölgenin AFET Bölgesi olup olmayacağı sorusunu da sordu.   Milletvekili Yasin Öztürk’ün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergesinde;  “21 Mart tarihinde şahsınız bölgeyi ziyaret ettiği esnada yapmış olduğunuz açıklamada 355 evde maddi hasar (155’i ağır hasarlı) 7 tanesi 4 şiddetinin üzerinde 453 artçı sarsıntı yaşandığını ifade ettiniz. Son olarak 27 Mart 2019 tarihinde de 4,3 şiddetinde artçı deprem olmuş, hemen hemen her gün hafif büyüklükte de olsa art arda depremler (800’ün üzerinde) meydana gelmesi, bölge halkının konuyla ilgili tedirginliğini daha da arttırmıştır.   Yaşanmış olan son depremler göstermiştir ki; alt yapı ve tedbir adına depreme yönelik olarak yapılan her hangi bir çalışma olmadığını da ortaya çıkarmıştır. Denizli ilimiz 1. Derece deprem kuşağında olup her zaman şehir planlamalarında siyasi değil, deprem bilinciyle hareket ederek sürekli uygulanabilen politikalar üretilmesi gerekmektedir.   Buna göre; Denizli ili Acıpayam ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen depremler sonrasında ne gibi çalışmalar yapılmıştır?   Hasar gören binalara yönelik olarak bu güne kadar neler yapılmıştır?   Denizli ilimiz 1. Derece deprem bölgesi olduğundan, yapılaşma ve imar durumuyla ilgili olarak, yeni bir planlama ve düzenleme yapılması yönünde çalışmalarınız mevcut mudur?   Acıpayam ilçesinin, şimdiden “Afet Bölgesi” ilan edilmesi ve daha etkili çalışmalar yapılmasıyla ilgili acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?   Toki marifetiyle yapılan 29 Eylül 2013 tarihinde dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan, Acıpayam Devlet hastanesi 5,5 şiddetindeki deprem sonrası boşaltılmış ve hizmet dışı kalmıştır. En zor zamanda hastalara ve yaralılara hizmet vermesi gereken hastanemiz 5,5 şiddetindeki depremde hizmet veremez hale geldi ise ne zaman hizmet verecektir?   Bölgedeki esnafın (yaklaşık 2200) SGK, vergi, Bağkur, kredi, Esnaf kefalet kredi borçları ile ilgili bir öteleme çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?   Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız geçimini özellikle tarım ve hayvancılık yaparak sağlamaktadır. Bu vatandaşlarımızın kamu bankalarına olan kredi borçlarını öteleme yapılması ile ilgili çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün Acıpayam’da meydana gelen deprem ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplamasını istediği soru önergesini TBMM sundu. Öztürk Acıpayam’da meydana gelen depremlerden dolayı bölgenin AFET Bölgesi olup olmayacağı sorusunu da sordu.

 

Milletvekili Yasin Öztürk’ün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergesinde;  “21 Mart tarihinde şahsınız bölgeyi ziyaret ettiği esnada yapmış olduğunuz açıklamada 355 evde maddi hasar (155’i ağır hasarlı) 7 tanesi 4 şiddetinin üzerinde 453 artçı sarsıntı yaşandığını ifade ettiniz. Son olarak 27 Mart 2019 tarihinde de 4,3 şiddetinde artçı deprem olmuş, hemen hemen her gün hafif büyüklükte de olsa art arda depremler (800’ün üzerinde) meydana gelmesi, bölge halkının konuyla ilgili tedirginliğini daha da arttırmıştır.

 

Yaşanmış olan son depremler göstermiştir ki; alt yapı ve tedbir adına depreme yönelik olarak yapılan her hangi bir çalışma olmadığını da ortaya çıkarmıştır. Denizli ilimiz 1. Derece deprem kuşağında olup her zaman şehir planlamalarında siyasi değil, deprem bilinciyle hareket ederek sürekli uygulanabilen politikalar üretilmesi gerekmektedir.

 

Buna göre;

  • Denizli ili Acıpayam ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen depremler sonrasında ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

 

  • Hasar gören binalara yönelik olarak bu güne kadar neler yapılmıştır?

 

  • Denizli ilimiz 1. Derece deprem bölgesi olduğundan, yapılaşma ve imar durumuyla ilgili olarak, yeni bir planlama ve düzenleme yapılması yönünde çalışmalarınız mevcut mudur?

 

  • Acıpayam ilçesinin, şimdiden “Afet Bölgesi” ilan edilmesi ve daha etkili çalışmalar yapılmasıyla ilgili acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

 

  • Toki marifetiyle yapılan 29 Eylül 2013 tarihinde dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan, Acıpayam Devlet hastanesi 5,5 şiddetindeki deprem sonrası boşaltılmış ve hizmet dışı kalmıştır. En zor zamanda hastalara ve yaralılara hizmet vermesi gereken hastanemiz 5,5 şiddetindeki depremde hizmet veremez hale geldi ise ne zaman hizmet verecektir?

 

  • Bölgedeki esnafın (yaklaşık 2200) SGK, vergi, Bağkur, kredi, Esnaf kefalet kredi borçları ile ilgili bir öteleme çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?

 

  • Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız geçimini özellikle tarım ve hayvancılık yaparak sağlamaktadır. Bu vatandaşlarımızın kamu bankalarına olan kredi borçlarını öteleme yapılması ile ilgili çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.