Yasin Öztürk, Denizli'nin sorunlarını Meclise taşıyor

SİYASET 12.09.2019 - 11:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yasin Öztürk, Denizli'nin sorunlarını Meclise taşıyor

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Genel Başkan Meral Akşener ile Balkan Ülkelerini ziyaretinin ardından katıldığı İYİ Parti Olağanüstü Kongresi sonrası Denizli ilçelerinde ziyaretlerini sürdürerek sorunları meclise taşıyor.   Yasin Öztürk, Çardak İlçesi’ne ziyaretinde Gemiş Mahallesi’ndeki vatandaşlarla buluşarak sorunları dinledi. Öztürk, Pınar’a giderek Büyükşehir su deposundaki pompaları yerinde incelemede bulundu. Pınar’ın çamurla kaplandığını belirten Öztürk, su deposundaki pompaların çalışınca susuz kalan Pınar için çözümün acilen ıslah edilmesini belirtti.   Pamukkale İlçesi Güzelpınar Mahallesi’ni de ziyaret eden Yasin Öztürk, burada açılacak olan taş ocağı hakkında mahalleli ile görüşerek, taş ocağının çevreye vereceği olumsuz etkileri hakkında bilgi aldı. Bu iki sorundan yola çıkan Öztürk, ÇED Yönetmeliğini ve işleyişini TBMM gündemine getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergelerini Meclis Başkanlığı’na teslim etti. Verdiği soru önergelerinde, valiliklerce verilen ÇED Raporu gerekli değildir kaydıyla faaliyet gösteren işletmelerin kanuni sınırlar dışına çıkarak madencilik faaliyeti gösteren firmalara herhangi bir cezai ve idari işlem yapılıp yapılmadığını soran Öztürk, kapsam dışında faaliyet gösteren kaç işletme tespit edildi? Kaç firma ÇED Raporu gereklidir, kaç firma ÇED Raporu gerekli değildir kaydıyla çalışma yürütmektedir? İfadelerine yer verdi.  

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Genel Başkan Meral Akşener ile Balkan Ülkelerini ziyaretinin ardından katıldığı İYİ Parti Olağanüstü Kongresi sonrası Denizli ilçelerinde ziyaretlerini sürdürerek sorunları meclise taşıyor.

 

Yasin Öztürk, Çardak İlçesi’ne ziyaretinde Gemiş Mahallesi’ndeki vatandaşlarla buluşarak sorunları dinledi. Öztürk, Pınar’a giderek Büyükşehir su deposundaki pompaları yerinde incelemede bulundu. Pınar’ın çamurla kaplandığını belirten Öztürk, su deposundaki pompaların çalışınca susuz kalan Pınar için çözümün acilen ıslah edilmesini belirtti.

 


Pamukkale İlçesi Güzelpınar Mahallesi’ni de ziyaret eden Yasin Öztürk, burada açılacak olan taş ocağı hakkında mahalleli ile görüşerek, taş ocağının çevreye vereceği olumsuz etkileri hakkında bilgi aldı.



Bu iki sorundan yola çıkan Öztürk, ÇED Yönetmeliğini ve işleyişini TBMM gündemine getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergelerini Meclis Başkanlığı’na teslim etti.



Verdiği soru önergelerinde, valiliklerce verilen ÇED Raporu gerekli değildir kaydıyla faaliyet gösteren işletmelerin kanuni sınırlar dışına çıkarak madencilik faaliyeti gösteren firmalara herhangi bir cezai ve idari işlem yapılıp yapılmadığını soran Öztürk, kapsam dışında faaliyet gösteren kaç işletme tespit edildi? Kaç firma ÇED Raporu gereklidir, kaç firma ÇED Raporu gerekli değildir kaydıyla çalışma yürütmektedir? İfadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.