Yasin Öztürk; “Karayolları Kendi Görevini Tam Yapsın Yeter”

SİYASET 02.07.2019 - 12:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yasin Öztürk; “Karayolları Kendi Görevini Tam Yapsın Yeter”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün TBMM’ye verdiği soru önergeleri arasına bir yenisi daha eklendi. Yasin Öztürk Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı hazırlama görevini hangi gerekçe ile üslendiğini sordu.   Milletvekili Yasin Öztürk, Karayolları Genel Müdürlüğü, kendi uzmanlık alanı içinde yer almayan ve USDEP 2023 (Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı) belgesine göre de başka kurumlara verilen konularda deprem yönetmeliği hazırlama görevini hangi gerekçe ile üstlenerek bu görevi de bir firmaya vermiştir? dedi.   Yasin Öztürk, Sanat Yapıları Dairesi Başkanlığı tarafından 28.05.2019 tarihinde, TMMOB üzerinden ilgili odalara gönderilen yazıda bazı konularda deprem yönetmelikleri hazırlandığının görülmesi üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdi.   Milletvekili Öztürk açıklamasını “ KGM , geçtiğimiz günlerde Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize’de meydana gelen sel felaketleri nedeniyle köprüler yıkıldığı için aciliyet gerektiren teknik düzenlemeleri ortada bırakmışken, başka kurumların ilgilenmesi gereken konularda görevi üstlenip bir de bunu bir firmaya vermiştir , Devlet kadrolarında bahse konu deprem yönetmeliklerini hazırlayacak yeterli bilgi ve donanıma sahip teknokrat-bürokrat yok mu ? “ diyerek sonlandırdı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün TBMM’ye verdiği soru önergeleri arasına bir yenisi daha eklendi. Yasin Öztürk Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı hazırlama görevini hangi gerekçe ile üslendiğini sordu.

 

Milletvekili Yasin Öztürk, Karayolları Genel Müdürlüğü, kendi uzmanlık alanı içinde yer almayan ve USDEP 2023 (Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı) belgesine göre de başka kurumlara verilen konularda deprem yönetmeliği hazırlama görevini hangi gerekçe ile üstlenerek bu görevi de bir firmaya vermiştir? dedi.

 

Yasin Öztürk, Sanat Yapıları Dairesi Başkanlığı tarafından 28.05.2019 tarihinde, TMMOB üzerinden ilgili odalara gönderilen yazıda bazı konularda deprem yönetmelikleri hazırlandığının görülmesi üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdi.

 

Milletvekili Öztürk açıklamasını “ KGM , geçtiğimiz günlerde Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize’de meydana gelen sel felaketleri nedeniyle köprüler yıkıldığı için aciliyet gerektiren teknik düzenlemeleri ortada bırakmışken, başka kurumların ilgilenmesi gereken konularda görevi üstlenip bir de bunu bir firmaya vermiştir , Devlet kadrolarında bahse konu deprem yönetmeliklerini hazırlayacak yeterli bilgi ve donanıma sahip teknokrat-bürokrat yok mu ? “ diyerek sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.