Yasin Öztürk; “Kurul Mu Kambur Mu?"

SİYASET 13.06.2019 - 16:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yasin Öztürk; “Kurul Mu Kambur Mu?"

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemi ile iki ayrı yazılı soru önergesi verdi.   Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına kaç kişinin atandığını, ülkemize fayda sağlayacak kaç toplantı yapıp, ne gibi kararlar aldıklarını, daha ne kadar atama yapılacağını sorduğu önergesinde, “Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri görevlerini “Milli bir görev “ sayarak hiç bir maaş ve ödeme almayacaklarını belirttiler. Acaba Politika Kurullarında görev alanlar da “ Milli bir görev “ olarak mı çalışacaklar? Yoksa maaş, yolluk, ikramiye gibi ödemeler alacaklar mı? sorularına cevap aradı.   Milletvekili Öztürk diğer yazılı soru önergesinde de, “Kamuda üst düzey görevi bulunmakla birlikte, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında denetim kurulu, yönetim kurulu, istişare kurulu vb. gibi üyelikler adı altında kaç kişi görev yapmaktadır? Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Kalkınma Bankası gibi kamu bankalarının yönetim kurullarına atanan kaç kişidir? Bu kişilere yapılan aylık ödemeler ne kadardır? Sorularını yöneltti.   Öztürk, Kamu kuruluşları yönetim kurulları ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları ile milletimizin sırtına her geçen gün yeni kamburlar eklenmektedir. Biz tasarruf derken kamuda israf zihniyeti son hızla devam ediyor. Halkımızın vergileri yandaş istihdam makamlarına aktarılmamalıdır diyerek sözlerini tamamladı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemi ile iki ayrı yazılı soru önergesi verdi.

 

Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına kaç kişinin atandığını, ülkemize fayda sağlayacak kaç toplantı yapıp, ne gibi kararlar aldıklarını, daha ne kadar atama yapılacağını sorduğu önergesinde, “Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri görevlerini “Milli bir görev “ sayarak hiç bir maaş ve ödeme almayacaklarını belirttiler. Acaba Politika Kurullarında görev alanlar da “ Milli bir görev “ olarak mı çalışacaklar? Yoksa maaş, yolluk, ikramiye gibi ödemeler alacaklar mı? sorularına cevap aradı.

 

Milletvekili Öztürk diğer yazılı soru önergesinde de, “Kamuda üst düzey görevi bulunmakla birlikte, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında denetim kurulu, yönetim kurulu, istişare kurulu vb. gibi üyelikler adı altında kaç kişi görev yapmaktadır? Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Kalkınma Bankası gibi kamu bankalarının yönetim kurullarına atanan kaç kişidir? Bu kişilere yapılan aylık ödemeler ne kadardır? Sorularını yöneltti.

 

Öztürk, Kamu kuruluşları yönetim kurulları ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları ile milletimizin sırtına her geçen gün yeni kamburlar eklenmektedir. Biz tasarruf derken kamuda israf zihniyeti son hızla devam ediyor. Halkımızın vergileri yandaş istihdam makamlarına aktarılmamalıdır diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.