Yasin Öztürk'ten atama olayına tepki

SİYASET 09.04.2018 - 14:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yasin Öztürk'ten atama olayına tepki

İyi Parti Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mülakat sonrası atanacak isimlerin whatsap aracılığı ile paylaşılması olayına tepki göstererek AK Parti’yi suçladı. Öztürk, AK Parti ile ittifak kuran MHP’li memurlara da gönderme yaptı.   Öztürk; İyi parti olarak; Devletimize olan inanç ve güveni pekiştirmek için Kamu bürokrasinde giderek değerini yitiren ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitsizlik ilkelerinin, yeniden hayata geçirilmesi vazgeçilmez önceliğimizdir.   Denizli’de bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere göre Acıpayam Milli Eğitim Müdürü mülakat sonucu idareci atamalarını daha mülakat sınavı yapılmadan whatsapp aracılığı ile kazanacak olanların ismini açıklaması tam bir aymazlıktır, skandaldır. Adı geçen ve sınava gireceklerin bu durum karşısında şaibe iddiaları nedeniyle huzursuz oldukları aşikardır. Adı geçen isimler dışında mülakata girecek diğer çalışanlarında tümünün vicdanının kabul ettiği bir sınav olması kaçınılmaz bir durumdur. Sayın Valimizin açacağı soruşturma ile şaibe iddialarını ortadan kaldırılacağı inancındayız.   Adalet ve Kalkınma Partisi yaptığı düzenleme ile sınavsız idareci atamalarının önünü açmış ancak Danıştay’ın bu düzenlemeyi iptal etmesi sonucu sınavsız idareci atayamayacağını düşünen İktidar benim yandaşım anlayışıyla kendisine yakın gördüğü çalışanları Kamu Kurumlarında idareci yapabilmek için mülakat düzenlemesini hayata geçirmişti, bu düzenleme şaibe iddialarının artmasına neden olmuştur.  Umarız ki bu açığa çıkan hadise vesilesiyle ittifak söylentilerinden kaynaklı; Artık bizde rahat ederiz, bizimde önümüz açılır, bizi de bir yerlere müdür ederler umuduyla sabreden kamu personelinin de uyanışına sebep olur. Bu iktidar ancak; kendilerine biat eden, kendilerinin yaptığı yanlışlara olur veren, ses çıkarmayan, kendi siyasilerinin bir dediğini iki etmeyen kamu personeline mertebe verir. Bunlar için Liyakat değil sadakat, ehliyetli olmak değil yandaş olmak, tarafsız görev yapmak değil aksine iktidar partisinin menfaatleri için her yol mübah anlayışını güden memurlar önceliklidir.   Kamu personeli; halka karşı sorumlu, Millet ve Devlet menfaatlerini kendi ve bağlı bulunduğu siyasi parti menfaatinden önde tutmalıdır. Toplumun tüm kesimlerini temsil edebilme niteliğine haiz ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerinin titizlikle uygulandığı bir Kamu İdaresi, Partimizin birinci önceliğidir.   İyi Parti olarak Denizli Kamuoyunun bilgisi olan Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğünde ki skandal ve buna benzer Kamu Kurumlarındaki haksız uygulamalarının İYİ Parti olarak takipçisi olacağımızda kimsenin şüphesi olmasın. Kamu Kurumları kimsenin babasının çiftliği değildir” dedi.

İyi Parti Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mülakat sonrası atanacak isimlerin whatsap aracılığı ile paylaşılması olayına tepki göstererek AK Parti’yi suçladı. Öztürk, AK Parti ile ittifak kuran MHP’li memurlara da gönderme yaptı.

 

Öztürk; İyi parti olarak; Devletimize olan inanç ve güveni pekiştirmek için Kamu bürokrasinde giderek değerini yitiren ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitsizlik ilkelerinin, yeniden hayata geçirilmesi vazgeçilmez önceliğimizdir.

 

Denizli’de bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere göre Acıpayam Milli Eğitim Müdürü mülakat sonucu idareci atamalarını daha mülakat sınavı yapılmadan whatsapp aracılığı ile kazanacak olanların ismini açıklaması tam bir aymazlıktır, skandaldır. Adı geçen ve sınava gireceklerin bu durum karşısında şaibe iddiaları nedeniyle huzursuz oldukları aşikardır. Adı geçen isimler dışında mülakata girecek diğer çalışanlarında tümünün vicdanının kabul ettiği bir sınav olması kaçınılmaz bir durumdur. Sayın Valimizin açacağı soruşturma ile şaibe iddialarını ortadan kaldırılacağı inancındayız.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi yaptığı düzenleme ile sınavsız idareci atamalarının önünü açmış ancak Danıştay’ın bu düzenlemeyi iptal etmesi sonucu sınavsız idareci atayamayacağını düşünen İktidar benim yandaşım anlayışıyla kendisine yakın gördüğü çalışanları Kamu Kurumlarında idareci yapabilmek için mülakat düzenlemesini hayata geçirmişti, bu düzenleme şaibe iddialarının artmasına neden olmuştur.

 Umarız ki bu açığa çıkan hadise vesilesiyle ittifak söylentilerinden kaynaklı; Artık bizde rahat ederiz, bizimde önümüz açılır, bizi de bir yerlere müdür ederler umuduyla sabreden kamu personelinin de uyanışına sebep olur. Bu iktidar ancak; kendilerine biat eden, kendilerinin yaptığı yanlışlara olur veren, ses çıkarmayan, kendi siyasilerinin bir dediğini iki etmeyen kamu personeline mertebe verir. Bunlar için Liyakat değil sadakat, ehliyetli olmak değil yandaş olmak, tarafsız görev yapmak değil aksine iktidar partisinin menfaatleri için her yol mübah anlayışını güden memurlar önceliklidir.

 

Kamu personeli; halka karşı sorumlu, Millet ve Devlet menfaatlerini kendi ve bağlı bulunduğu siyasi parti menfaatinden önde tutmalıdır. Toplumun tüm kesimlerini temsil edebilme niteliğine haiz ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerinin titizlikle uygulandığı bir Kamu İdaresi, Partimizin birinci önceliğidir.

 

İyi Parti olarak Denizli Kamuoyunun bilgisi olan Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğünde ki skandal ve buna benzer Kamu Kurumlarındaki haksız uygulamalarının İYİ Parti olarak takipçisi olacağımızda kimsenin şüphesi olmasın. Kamu Kurumları kimsenin babasının çiftliği değildir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.