Yasin Öztürk'ten iki bakanlığa soru önergesi!

SİYASET 10.10.2018 - 10:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yasin Öztürk'ten iki bakanlığa soru önergesi!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM’ne 2 yazılı soru önergesi verdi . Öztürk, iki ayrı bakanlığa verdiği yazılı önergede, Aydın-Denizli Otoban ihalesi ve yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin sorunlarını ve yurt kapasitelerini gündeme taşıdı.   Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması ile ilgili soru önergelerinde, Aydın-Denizli Otoban ihalesi ve yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin sorunlarını ve yurt kapasitelerinin durumu hakkında önerge verdi.   AYDIN-DENİZLİ OTOYOL İHALESİ Öztürk,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sunduğu soru önergesinde, "Aydın-Denizli otoyolu projesi ihalesi bu yıl içinde 3. Kez iptal edilmiştir.Otoyolun proje işlemleri 2008 yılında tamamlanmış olup her seçimde seçim vaadi olarak gündeme getirilmiştir. Denizli, Türkiye ihracatının 85’ten fazlasını gerçekleştiren ilk 10 şehir arasında bulunmaktadır. Başta tekstil, kablo üretimi, mermer ve madencilik olmak üzere pek çok sektörde ihracat yapan firmalarımız için nakliye büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda Aydın-İzmir otobanına bağlandığında ulaşım ve trafik büyük ölçüde rahatlayacaktır.   Kamuoyuna yansıyan haberlerde Ak Parti İzmir milletvekili sn. Hamza Dağ’ın ‘’Demir fiyatları ve diğer fiyatlarda stabil olmayan süreçler yaşanıyor’’ ifadesi yer almıştır. Oysaki ilk ihale tarihi olan 24 Temmuz 2018’de 1 Amerikan doları 4.79 TL’dir. 2. İhale tarihi olan 15 Ağustos 2018’de 1 Amerikan doları 6.15 TL’dir 3. İhale tarihi olan 18 Eylül 2018’de 1 Amerikan doları 6.38 TL olmuştur" dedi.   ÖĞRENCİ YURT KAPASİTESİ Öztürk Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlamasını istediği ilk yazılı soru önergesinde 4 milyonu aşan Yüksek Öğretim öğrencilerine karşılık sadece 630 bin yurt kapasitesi olduğunu belirterek, yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin sorunlarını ve yurt kapasitelerini gündeme getirdi .   

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM’ne 2 yazılı soru önergesi verdi . Öztürk, iki ayrı bakanlığa verdiği yazılı önergede, Aydın-Denizli Otoban ihalesi ve yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin sorunlarını ve yurt kapasitelerini gündeme taşıdı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması ile ilgili soru önergelerinde, Aydın-Denizli Otoban ihalesi ve yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin sorunlarını ve yurt kapasitelerinin durumu hakkında önerge verdi.

 

AYDIN-DENİZLİ OTOYOL İHALESİ

Öztürk,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sunduğu soru önergesinde, "Aydın-Denizli otoyolu projesi ihalesi bu yıl içinde 3. Kez iptal edilmiştir.Otoyolun proje işlemleri 2008 yılında tamamlanmış olup her seçimde seçim vaadi olarak gündeme getirilmiştir. Denizli, Türkiye ihracatının 85’ten fazlasını gerçekleştiren ilk 10 şehir arasında bulunmaktadır. Başta tekstil, kablo üretimi, mermer ve madencilik olmak üzere pek çok sektörde ihracat yapan firmalarımız için nakliye büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda Aydın-İzmir otobanına bağlandığında ulaşım ve trafik büyük ölçüde rahatlayacaktır.

 

Kamuoyuna yansıyan haberlerde Ak Parti İzmir milletvekili sn. Hamza Dağ’ın ‘’Demir fiyatları ve diğer fiyatlarda stabil olmayan süreçler yaşanıyor’’ ifadesi yer almıştır. Oysaki ilk ihale tarihi olan 24 Temmuz 2018’de 1 Amerikan doları 4.79 TL’dir. 2. İhale tarihi olan 15 Ağustos 2018’de 1 Amerikan doları 6.15 TL’dir 3. İhale tarihi olan 18 Eylül 2018’de 1 Amerikan doları 6.38 TL olmuştur" dedi.

 

ÖĞRENCİ YURT KAPASİTESİ

Öztürk Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlamasını istediği ilk yazılı soru önergesinde 4 milyonu aşan Yüksek Öğretim öğrencilerine karşılık sadece 630 bin yurt kapasitesi olduğunu belirterek, yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin sorunlarını ve yurt kapasitelerini gündeme getirdi . 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.