Yasin Öztürk'ün Necip Filiz ile ilgili iddiası

SİYASET 02.10.2019 - 10:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yasin Öztürk'ün Necip Filiz ile ilgili iddiası

Denizli İYİ Parti  Milletvekili Yasin Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na verdiği soru önergesi ile, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve ailesinin Cankurtaran'da bulunan villalarının bulunduğu mevkide geri dönüş kavşağı ile yolun bölündüğünü iddia etti.   Milletvekili Yasin Öztürk'ün yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın cevaplamak üzere verdiği soru önergesinde, "Şehirlerarası yollarda en az 3500 metre mesafede kavşak yapılması uygunken, Denizli- Antalya Karayolu Cankurtaran mevkiinde, Tavas makasına takriben 1900 metre mesafe aralığında geri dönüş kavşağı yapımı devam etmektedir. Yapılan kavşağın Ak Partisi Denizli İl Başkanı ve ailesine ait özel mülklere giden yolda dönüşü kısaltmak üzere yapıldığı iddia edilmektedir" sorusunu yöneltti.   Öztürk, verdiği soru önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada; " 31 Mart yerel seçimlerinde eskiden belde,köy statüsünde olan bir çok  yerleşim birimlerinde (Irgıllı,Özdemirci vb.) şehir içindeki yol çalışmalarını söz verdiğiniz halde kaynak yok bahanesiyle yapmıyorsunuz, yapamıyorsunuz. Şehirler arası bölünmüş yol üzerinde bulunan köylerimizde ise vatandaşın karşıya geçmek,tarlasına gitmek veya köyüne dönmek için istediği,talep ettiği kavşakları (Bozkurt-Tutluca,Çivril-Yassıhöyük vb.); iki kavşak arası mesafeyi (kanunen meskun mahallerde 1750 m. meskun mahal dışında 3500 m.) bahane ederek kabul etmiyor,kavşak açtırmıyorsunuz. Ama söz konusu AK Partisi İl başkanının ve aile efradının villaları olunca ; Koskoca İzmir-Antalya karayolunu, Cankurtaran mevkiinde Tavas-Muğla kavşağına çok yakın mesafede olmasına rağmen ucube bir Geri Dönüş Kavşağı ile bölüyorsunuz. Yoğun Trafiğin mevcut olduğu; görüş mesafesinin virajdan dolayı düştüğü, kış şartlarında buzlanmanın sıklıkça rastlandığı böylesi önemli bir güzergahta ucube bir kavşağın kazalara sebebiyet verebileceği aşikardır. Ülkemizin birçok karayolunda kaynak bulunamadığı,maliyetlerin artışından dolayı yol müteahhitlerinin işini yarım bırakıp kaçtığı bir dönemde, hummalı bir şekilde yapılan bu çalışma ancak kitaptan yoksun,vicdandan yoksul bir zihniyetin ürünüdür" ifadelerine yer verdi.

Denizli İYİ Parti  Milletvekili Yasin Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na verdiği soru önergesi ile, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve ailesinin Cankurtaran'da bulunan villalarının bulunduğu mevkide geri dönüş kavşağı ile yolun bölündüğünü iddia etti.

 

Milletvekili Yasin Öztürk'ün yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın cevaplamak üzere verdiği soru önergesinde, "Şehirlerarası yollarda en az 3500 metre mesafede kavşak yapılması uygunken, Denizli- Antalya Karayolu Cankurtaran mevkiinde, Tavas makasına takriben 1900 metre mesafe aralığında geri dönüş kavşağı yapımı devam etmektedir. Yapılan kavşağın Ak Partisi Denizli İl Başkanı ve ailesine ait özel mülklere giden yolda dönüşü kısaltmak üzere yapıldığı iddia edilmektedir" sorusunu yöneltti.

 

Öztürk, verdiği soru önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada; " 31 Mart yerel seçimlerinde eskiden belde,köy statüsünde olan bir çok  yerleşim birimlerinde (Irgıllı,Özdemirci vb.) şehir içindeki yol çalışmalarını söz verdiğiniz halde kaynak yok bahanesiyle yapmıyorsunuz, yapamıyorsunuz. Şehirler arası bölünmüş yol üzerinde bulunan köylerimizde ise vatandaşın karşıya geçmek,tarlasına gitmek veya köyüne dönmek için istediği,talep ettiği kavşakları (Bozkurt-Tutluca,Çivril-Yassıhöyük vb.); iki kavşak arası mesafeyi (kanunen meskun mahallerde 1750 m. meskun mahal dışında 3500 m.) bahane ederek kabul etmiyor,kavşak açtırmıyorsunuz.


Ama söz konusu AK Partisi İl başkanının ve aile efradının villaları olunca ; Koskoca İzmir-Antalya karayolunu, Cankurtaran mevkiinde Tavas-Muğla kavşağına çok yakın mesafede olmasına rağmen ucube bir Geri Dönüş Kavşağı ile bölüyorsunuz. Yoğun Trafiğin mevcut olduğu; görüş mesafesinin virajdan dolayı düştüğü, kış şartlarında buzlanmanın sıklıkça rastlandığı böylesi önemli bir güzergahta ucube bir kavşağın kazalara sebebiyet verebileceği aşikardır.


Ülkemizin birçok karayolunda kaynak bulunamadığı,maliyetlerin artışından dolayı yol müteahhitlerinin işini yarım bırakıp kaçtığı bir dönemde, hummalı bir şekilde yapılan bu çalışma ancak kitaptan yoksun,vicdandan yoksul bir zihniyetin ürünüdür" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.