Yasin Öztürk; “Yapılan teşvikler hangi kritere göre belirlendi?”

SİYASET 25.11.2020 - 15:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Yasin Öztürk; “Yapılan teşvikler hangi kritere göre belirlendi?”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesinde bulundu.   İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk verdiği soru önergesinde Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçelerin neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almadığına değindi. Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulmasını da soru önergesinde belirten Öztürk'ün yazılı soru önergesi şöyle;   21.8.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı”  ile ilçe bazlı teşvik uygulamasına geçilmiştir.   Bu doğrultuda; Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, teşviklerden yararlanabilecek ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?   Denizli’nin, Babadağ, Kale, Beyağaç, Baklan, Güney, Çameli ilçeleri teşviklerden yararlanacak ilçeler arasında yer alırken, diğer ilçelerin teşvik kapması dışında tutulmasının nedeni nedir?   Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçeler neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almamıştır?   Denizli’de yatırım teşviklerinden yararlanmayan diğer ilçeler için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?   Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulması bu ilçelerdeki boş arazilere yeni yatırımcının gelmesini engelleyecektir. Bu kapsamda, gelişmişlik seviyesi aynı olan komşu ilçelerdeki ( Bekilli-Karahallı, Çivril-Sivaslı, Çardak-Dazkırı) teşvik bölgeleri dikkate alınarak, Denizli’nin ilçeleri ile ilgili olarak bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesinde bulundu.

 

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk verdiği soru önergesinde Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçelerin neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almadığına değindi. Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulmasını da soru önergesinde belirten Öztürk'ün yazılı soru önergesi şöyle;

 

21.8.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı”  ile ilçe bazlı teşvik uygulamasına geçilmiştir.

 

Bu doğrultuda; Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, teşviklerden yararlanabilecek ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

 

Denizli’nin, Babadağ, Kale, Beyağaç, Baklan, Güney, Çameli ilçeleri teşviklerden yararlanacak ilçeler arasında yer alırken, diğer ilçelerin teşvik kapması dışında tutulmasının nedeni nedir?

 

Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçeler neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almamıştır?

 

Denizli’de yatırım teşviklerinden yararlanmayan diğer ilçeler için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

 

Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulması bu ilçelerdeki boş arazilere yeni yatırımcının gelmesini engelleyecektir. Bu kapsamda, gelişmişlik seviyesi aynı olan komşu ilçelerdeki ( Bekilli-Karahallı, Çivril-Sivaslı, Çardak-Dazkırı) teşvik bölgeleri dikkate alınarak, Denizli’nin ilçeleri ile ilgili olarak bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.