YAZ-AR-BİR Denizli Şiir Günleri

GÜNDEM 11.12.2019 - 09:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

YAZ-AR-BİR Denizli Şiir Günleri

Kısa adı YAZ-AR-BİR olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin her ayın ilk Cumartesi günleri, Denizli Türk Ocakları Salonu’nda gerçekleştirdiği şiir ve türkü şöleni “Denizli Şiir Günleri-Şiirini Al da Gel!” programı 27. kez yapıldı.   Program YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun başka bir edebiyat programı için şehir dışında olması nedeniyle YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat’ın açış konuşması ile başladı. Tat yaptığı konuşmada, Aydın, Muğla ve Samsun’dan gelerek programa katılan, şair ve sanatçılara teşekkür ederek, “Şiirini alda gel” şiir etkinliklerinin gelenekselleşerek 27. İnci etkinliğe ulaştığını ve her ay katılım sayısının arttığını dile getirerek Denizli Türk Ocakları başkan ve yönetimine salonu kendilerine tahsis ettikleri için teşekkür etti.     Tat: “Bizler şehir dışından gelen davetlere katılmaya çalışıyoruz, 2020 programında KKTC ve Bulgaristan’da birer program yapma konusunda irtibatımız sürüyor.”dedi.      İl dışından katılımlarla programlarının daha da renklendiğinden bahseden Genel Başkan Yardımcısı Tat YAZ-AR-BİR’in faaliyetleri, misyonu ve vizyonuyla ilgili bilgiler verdikten sonra katılımcılara teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Samsun, Muğla ve Aydın’dan katılan şair ve sanatçı dostlarımız Muğla Fethiye’den YAZ-AR-BİR’in 2002 yılından beri üyesi olan, Fethiye’nin Dede Korkut’u olarak bilinen sayın Ünal Şöhret Dirlik hocamız, değerli dostlarımız Birdal Can Tüfekçi, Mustafa Taner, Nurettin Göztepe ve Osman Acar; Nazilli’den sayın Şevki Öztürk abim, Samsun’dan eğitimci, yazar ve şair dostumuz Ahmet Çukur’a özellikle teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık. Gurbetteki Afyonlular Dernek Başkanı Mustafa Gökmen bey de bizi yalnız bırakmadı, teşekkür ederim.”     Sunuculuğunu YAZ-AR-BİR Genel Sekreteri Sadık Dağdeviren’in yaptığı programda şu şairler şiirlerini okudular. Ünal Şöhret Dirlik, Birdal Can Tüfekçi, Mustafa Taner, Nurettin Göztepe, Osman Acar, Şevki Öztürk, Ahmet Çukur, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Mehmet Aslan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe, Ünal Şahinler, Ahmet Sarı, Melahat Kuzu, Mehmet Akdağoğlu, Selami Arıkan, Nilüfer Bekçi, Mustafa Demirci, Ahmet Çölgeçen, Hüseyin Çomak, Mustafa Gökmen, Ayşenur Akıllı, Serdar Gedizlioğlu, Mesut Akdağ, Muharrem Özçelik, Hasan Eren. Şiir aralarında söylenen türkülerle, şiirler türkülerle süslendi. Sesleri ve sazlarıyla izleyenleri coşturan Türk halk müziği sanatçıları şu isimlerden oluştu: Mustafa Çapa, Mehmet Gümüşdereli, Mehmet Dağal ve Ozan Nihat Sönmez. Şiir ve türkülerden sonra Ozan Nihat Sönmez’in ozan sohbetiyle program tamamlandı. Program sonrasında katılımcılara katılım belgesi YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat tarafından takdim edilirken, Samsun’dan katılan şair Ahmet Çukur’a plaketini YAZ-AR-BİR etkinlik koordinatörü şair Ali Tuluk verdi. 28’nci Şiirini alda gel etkinliği 4 Ocak 2020 Cumartesi günü saat:12.00’de Denizli Türk Ocakları Salonu’nda yapılacak.  

Kısa adı YAZ-AR-BİR olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin her ayın ilk Cumartesi günleri, Denizli Türk Ocakları Salonu’nda gerçekleştirdiği şiir ve türkü şöleni “Denizli Şiir Günleri-Şiirini Al da Gel!” programı 27. kez yapıldı.

 

Program YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun başka bir edebiyat programı için şehir dışında olması nedeniyle YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat’ın açış konuşması ile başladı. Tat yaptığı konuşmada, Aydın, Muğla ve Samsun’dan gelerek programa katılan, şair ve sanatçılara teşekkür ederek, “Şiirini alda gel” şiir etkinliklerinin gelenekselleşerek 27. İnci etkinliğe ulaştığını ve her ay katılım sayısının arttığını dile getirerek Denizli Türk Ocakları başkan ve yönetimine salonu kendilerine tahsis ettikleri için teşekkür etti.

 

 

Tat: “Bizler şehir dışından gelen davetlere katılmaya çalışıyoruz, 2020 programında KKTC ve Bulgaristan’da birer program yapma konusunda irtibatımız sürüyor.”dedi.

 

 

 İl dışından katılımlarla programlarının daha da renklendiğinden bahseden Genel Başkan Yardımcısı Tat YAZ-AR-BİR’in faaliyetleri, misyonu ve vizyonuyla ilgili bilgiler verdikten sonra katılımcılara teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Samsun, Muğla ve Aydın’dan katılan şair ve sanatçı dostlarımız Muğla Fethiye’den YAZ-AR-BİR’in 2002 yılından beri üyesi olan, Fethiye’nin Dede Korkut’u olarak bilinen sayın Ünal Şöhret Dirlik hocamız, değerli dostlarımız Birdal Can Tüfekçi, Mustafa Taner, Nurettin Göztepe ve Osman Acar; Nazilli’den sayın Şevki Öztürk abim, Samsun’dan eğitimci, yazar ve şair dostumuz Ahmet Çukur’a özellikle teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık. Gurbetteki Afyonlular Dernek Başkanı Mustafa Gökmen bey de bizi yalnız bırakmadı, teşekkür ederim.”

 

 

Sunuculuğunu YAZ-AR-BİR Genel Sekreteri Sadık Dağdeviren’in yaptığı programda şu şairler şiirlerini okudular.

Ünal Şöhret Dirlik, Birdal Can Tüfekçi, Mustafa Taner, Nurettin Göztepe, Osman Acar, Şevki Öztürk, Ahmet Çukur, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Mehmet Aslan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe, Ünal Şahinler, Ahmet Sarı, Melahat Kuzu, Mehmet Akdağoğlu, Selami Arıkan, Nilüfer Bekçi, Mustafa Demirci, Ahmet Çölgeçen, Hüseyin Çomak, Mustafa Gökmen, Ayşenur Akıllı, Serdar Gedizlioğlu, Mesut Akdağ, Muharrem Özçelik, Hasan Eren.

Şiir aralarında söylenen türkülerle, şiirler türkülerle süslendi. Sesleri ve sazlarıyla izleyenleri coşturan Türk halk müziği sanatçıları şu isimlerden oluştu: Mustafa Çapa, Mehmet Gümüşdereli, Mehmet Dağal ve Ozan Nihat Sönmez.

Şiir ve türkülerden sonra Ozan Nihat Sönmez’in ozan sohbetiyle program tamamlandı. Program sonrasında katılımcılara katılım belgesi YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat tarafından takdim edilirken, Samsun’dan katılan şair Ahmet Çukur’a plaketini YAZ-AR-BİR etkinlik koordinatörü şair Ali Tuluk verdi.

28’nci Şiirini alda gel etkinliği 4 Ocak 2020 Cumartesi günü saat:12.00’de Denizli Türk Ocakları Salonu’nda yapılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.