Yazar Hayati İnanç, Denizli’desevenleri Buluştu

DENİZLİ 07.10.2019 - 17:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yazar Hayati İnanç, Denizli’desevenleri Buluştu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Denizli İl Temsilciliği öncülüğünde ve organizasyonunda; Edebiyatçı-Yazar Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler” adı altında düzenlenen program kapsamında Denizlili hemşerileri ile buluştu.   4Ekim2019 -20:30 Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Salonu’nda düzenlenen programa Denizli ValisiHasan Karahan, İl MüftüsüMehmet Aşık, il ve ilçe daire amirleri, il dışından, il ve ilçeden vatandaşlar katıldı.   Divan edebiyatı aşığı Yazar-Avukat Hayati İnanç, Denizli’de sevenleri ile olan buluşmasında dinimizin ve kültürümüzün temel taşı ailenin ve anneliğin önemine vurgu yaptı. Büyük, küçük her yaştan vatandaşın katıldığı programda, kendine has yorumu ve üslubuyla şiirler okurken, zaman zaman esprileriyle de dinleyicileri güldürdü. Aşkla ilgili konulara değinen İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu. Hz. Aişe’nin Peygamber Efendimize yazdığı şiirden bahsederek gerçek aşkın ne olduğu ve yapılması gerekenleri anlattı.     Hayranlık duyduğu edebiyatçıların çeşitli şiir ve gazelleri günümüz Türkçesine tercüme edenYazar Hayati İnanç, il içi ve il dışından katılan katılımcıların ilgi odağı oldu.   Osmanlı padişahları içinde şiir yazmayan bir hükümdarın neredeyse olmadığını belirten İnanç, birçok padişahın da divanı olduğunu ifade ederek hükümdarların şiire ve şaire kıymet gösterdiklerini söyledi.   Şiirleri III. Selim tarafından bizzat dinlenen Şeyh Galip’in eserlerinden bahseden İnanç “3. Selim, Şeyh Galip ile arasında 24 yaş olmasına rağmen kendisine hürmet gösterir, çok bunaldığı zamanlarda dizine uzanarak kendisine şiir okumasını rica edermiş.” diyerek Şeyh Galip’in eserlerini programda şerh etti.     Program sonunda TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Fatih Gün, Hayati İnanç’a hediye takdim etti. Ardından Can Veren Pervaneler serisinin yazarı olan İnanç, eserlerini Denizlili vatandaşlar için imzaladı.   TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Fatih Gün programdan sonra yaptığı açıklamada; “Bu tür faaliyetler ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, var olan Gençlik ruhunu ortaya çıkarmak istediklerini halka değer katan şahsiyetleri halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.    

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Denizli İl Temsilciliği öncülüğünde ve organizasyonunda; Edebiyatçı-Yazar Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler” adı altında düzenlenen program kapsamında Denizlili hemşerileri ile buluştu.

 

4Ekim2019 -20:30

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Salonu’nda düzenlenen programa Denizli ValisiHasan Karahan, İl MüftüsüMehmet Aşık, il ve ilçe daire amirleri, il dışından, il ve ilçeden vatandaşlar katıldı.

 

Divan edebiyatı aşığı Yazar-Avukat Hayati İnanç, Denizli’de sevenleri ile olan buluşmasında dinimizin ve kültürümüzün temel taşı ailenin ve anneliğin önemine vurgu yaptı. Büyük, küçük her yaştan vatandaşın katıldığı programda, kendine has yorumu ve üslubuyla şiirler okurken, zaman zaman esprileriyle de dinleyicileri güldürdü. Aşkla ilgili konulara değinen İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu. Hz. Aişe’nin Peygamber Efendimize yazdığı şiirden bahsederek gerçek aşkın ne olduğu ve yapılması gerekenleri anlattı.

 

 

Hayranlık duyduğu edebiyatçıların çeşitli şiir ve gazelleri günümüz Türkçesine tercüme edenYazar Hayati İnanç, il içi ve il dışından katılan katılımcıların ilgi odağı oldu.

 

Osmanlı padişahları içinde şiir yazmayan bir hükümdarın neredeyse olmadığını belirten İnanç, birçok padişahın da divanı olduğunu ifade ederek hükümdarların şiire ve şaire kıymet gösterdiklerini söyledi.

 

Şiirleri III. Selim tarafından bizzat dinlenen Şeyh Galip’in eserlerinden bahseden İnanç “3. Selim, Şeyh Galip ile arasında 24 yaş olmasına rağmen kendisine hürmet gösterir, çok bunaldığı zamanlarda dizine uzanarak kendisine şiir okumasını rica edermiş.” diyerek Şeyh Galip’in eserlerini programda şerh etti.

 

 

Program sonunda TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Fatih Gün, Hayati İnanç’a hediye takdim etti. Ardından Can Veren Pervaneler serisinin yazarı olan İnanç, eserlerini Denizlili vatandaşlar için imzaladı.

 

TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Fatih Gün programdan sonra yaptığı açıklamada; “Bu tür faaliyetler ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, var olan Gençlik ruhunu ortaya çıkarmak istediklerini halka değer katan şahsiyetleri halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.